Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Čudo Božje krhkosti

Autor:Stjepan Lice
Izdavač:Kršćanska sadašnjost
  • Zagreb
  
Format:19
Uvez:tvrdi
Broj stranica:    90
Godina izdanja:    2013
Drugi autori/prevoditelji:    Samuela Premužić
Ilustracije:    ilustrirano u boji
 
 
Cijena: 80,00 kn
  
 
 
 
Čudo Božje krhkosti
 
Čudo Božje krhkosti

U knjizi s. Samuele Premužić i Stjepana Lice na izvrstan se način, u riječi i jedinstvenoj skulpturi, isprepliću najvažniji događaji iz Kristova života: Od navještenja, preko rođenja, javnog djelovanja, pranja nogu, posljednje večere, križnoga puta pa sve do dolaska Duha Svetoga pred gledatelja i čitatelja stupaju protagonisti zaodjenuti u krhkost materijala i pitomost izraza. Pritom Lice svojom već prepoznatljivom toplom pronicavošću ulazi u blagotvornu psihologizaciju biblijskih likova uvodeći i čitatelja u taj svijet Kristove evanđeoske prisnosti i zadanost.
Ipak valja reći kako Lice samo slijedi likovni predložak s. Samuele. A svijet kojega ona gradi od krhkih, lomljivih i naizgled neplemenitih materijala u pravilu je svijet sklada i neke nepojmljive ljupkosti, sve ako su prizori i drastični. „Sestra Samuela Premužić izgradila je svoj likovni svijet u svojevrsnoj sintezi klasičnih likovnih iskustava i originalnih izražajnih sredstava dajući svojim djelima zanimljiv vid autentičnosti.
Gradivni materijal njezinih skulptura uistinu je neobičan. Komušina, listovi skinuti s klipova kukuruza osnova su kompozicija s. Samuele, maštovito razvedenih, s poštivanjem sadržajnog sloja svakog prikaza. Komušina svojim posebnim taktilitetom i osjećajem tvarnosti integralni je dio skulptura s osnovom čvrstog, stiliziranog volumena“ piše o ovim skulpturama likovni kritičar
Stanko Špoljarić i zaključuje: „Skladne su, građene s ljubavlju i talentom. Primjer su sakralne umjetnosti bliske teologu i svakom vjerniku otvorenog srca. Ispunjene duhovnošću i radošću stvaranja. Djela izrasla iz zemnog, uzdignuta ka nebesima“.

Pošalji upit za knjigu:
Čudo Božje krhkosti

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Čudo Božje krhkosti

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Zvjezdani trokut
 
Ivan-Mlinski Žitomirac
 
 
65,00 kn
Župa Vidovice
 
Marko Babić
 
 
190,00 kn
Znak Jonin
 
 
165,00 kn
145,00 kn
popust
 
12 %
Životu reći da
 
Phil Bosmans
 
 
47,00 kn
Životopis svete Filomene, djevice i čučenice
 
 
 
50,00 kn