Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Deset zapovijedi - Papa Franjo tumači deset zapovijedi za život u punini

Autor:Papa Franjo - Jorge Mario Bergoglio
Izdavač:Verbum
  • Zagreb
  
Format:22
Uvez:tvrdi s ovitkom
Broj stranica:    117
Godina izdanja:    2019
 

 
Cijena:  98,00 kn
Popust:  9,00 kn (9%)
  
Vaša cijena:  89,00 kn
 
 
 
Deset zapovijedi
 
Deset zapovijedi

Kada se govori o Deset Božjih zapovijedi, svi pomišljaju na vraćanje korak unatrag u svijet legalizma i nametanja zabrana. Ničega od svega toga nema u katehezama koje je papa Franjo posvetio temi Deset zapovijedi – Deset riječi, kako čitamo u Knjizi Izlaska 20, 1 – i koje su sabrane u ovoj knjizi. Sveti Otac doslovno mijenja perspektivu: zapovijedi se više ne promatraju kao zabrane nego kao „riječi“ slobode.

Stavljajući svaki pojedini dio Dekaloga u odnos prema Isusu Kristu, dok nam Papa pomaže da bolje razumijemo pojedine zapovijedi, zapravo bolje upoznajemo Krista, sve bolje zapažamo ono što u našoj nutrini odgovara tomu Licu. Kao da se sve izrečeno čini našim, ne nečim stranim nego sukladnim s nama, što duboko u sebi prepoznajemo kao istinito.

U sebi pronalazimo upisan, kao probuđen, zakon ispisan na dvije kamene ploče. I to ne da bismo osjećali dužnost nego želju. Ne kako bi nas se prisililo na shemu, nego kako bi nam se dopustilo da budemo ono što jesmo.

Ove kateheze ukazuju tako na put života i stvaraju privlačnost prema promjeni, a ne osjećaje krivnje. One, po riječima don Fabija Rosinija iz predgovora knjizi, pobuđuju „našu volju da živimo i ljubimo, da budemo slobodni, autentični, odrasli, puni ljubavi, vjerni, velikodušni, iskreni i lijepi“.

Pošalji upit za knjigu:
Deset zapovijedi

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Deset zapovijedi

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Zvonki cedar ruski
 
 
 
1.000,00 kn
Župa Vidovice
 
Marko Babić
 
 
190,00 kn
Znak Jonin
 
 
165,00 kn
145,00 kn
popust
 
12 %
Životu reći da
 
Phil Bosmans
 
 
47,00 kn
Život nastaje iz života
 
 
 
69,00 kn