Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Dioklecijan

  
Autor:Veljko Barbieri
Izdavač:Profil
  • Zagreb
  
ISBN:953-12-0249-4
Format:21 cm
Uvez:meki
Broj stranica:    222
Godina izdanja:    2006
 

 
Cijena:  99,00 kn
Popust:  30,00 kn (30%)
  
Vaša cijena:  69,00 kn
 
 
 
Dioklecijan
 
Dioklecijan

U "Dioklecijanu" se Veljko Barbieri ponovno vraća u razdoblje carskog Rima, u kojemu se odigrava i njegov dosad najuspješniji roman "Epitaf carskog gurmana", i ispisuje dramatičnu priču o jednom od najvećih rimskih careva. Barbieri je u roman utkao golemu količinu povijesnih podataka, ali i ušao duboko u psihu čovjeka koji je nakon kaosa građanskih ratova i krvoprolića u stoljeću 30 careva uspio stabilizirati državu i reformirati carstvo da bi zatim uzeo tri suvladara i na kraju dvadesetdvogodišnje vladavine (jedne od najduljih u rimskoj povijesti) napustio prijestolje i povukao se u svoju splitsku palaču.

Barbieri je uspio prikazati najdublje ljudske strahove cara koji je za svoje suvremenike predstavljao božanstvo te, iz Dioklecijanove vizure, ispričati cijeli njegov život, od djetinjstva u Saloni, preko krvava uspona na carsko prijestolje do razdoblja kada je bolestan i onemoćao čekao smrt u svojoj palači dok su vladari koje je on postavio progonili i na kraju ubili njegovu ženu i kćer.

Meandrirajući Dioklecijanovom sviješću i brojnim rukavcima jedne od najzanimljivijih povijesnih priča, Veljko Barbieri napisao je zaista fascinantan roman.

Dobitnik nagrade Augusta Šenoe za najbolju knjigu 20016.g.

Pošalji upit za knjigu:
Dioklecijan

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Dioklecijan

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Život u raju
 
 
 
59,00 kn
Zapisi iz rodnog grada
 
 
 
50,00 kn
U sjeni ljepote
 
 
99,00 kn
79,00 kn
popust
 
20 %
Two Lines of Life
 
 
 
129,00 kn
Tu sam!
 
 
99,00 kn
69,00 kn
popust
 
30 %