Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Egiptolog

Autor:Arthur Phillips
Izdavač:VBZ
  • Zagreb
  
Preveo:Petar Vujačić
ISBN:953-201-612-0
Format:24
Uvez:meki
Broj stranica:    336
Godina izdanja:    2006
 

 
Cijena:  165,00 kn
Popust:  25,00 kn (15%)
  
Vaša cijena:  140,00 kn
 
 
 
Egiptolog
 
Egiptolog

U trenutku kad Howard Carter otkapa Tutankamonovu grobnicu, egiptolog Ralph Trilipush upada u nevolje zbog komadića hijeroglifske pornografije...
Drugi roman američkog romanopisca Arthura Phillipsa Egiptolog zbiva se na raznim stranama svijeta i u različitim vremenima - u egipatskoj pustinji, u australskim predgrađima, pa preko Oxforda i Harvarda sve do Bostona. Jedan nostalgični detektiv i jedan arheolog probijaju se kroz šumu klasnih sukoba, pohlepe, ambicije i posve ljudske želje za vječnim životom, sve do nezaboravnog klimaksa - neizbježnog ali nepredvidivog završetka.

Sastavljen od naizgled razdvojenih priča i bezbrojnih narativnih bravura, Egiptolog je briljantno konstruiran i prekrasno napisan roman u kojem Phillips pokazuje finu erudiciju, literarnu pronicljiivost i raskošnu inventivnost. Povevši likove na ekspediciju različitim putovima, Arthur Phillips u romanu o egiptologu koji opsesivno traži grob apokrifnog kralja nudi pregršt čitateljskog zadovoljstva.
Arthur Phillips rodio se u Minneapolisu, školovao se na Harvardu a danas živi u New Yorku. Bio je dijete-glumac, svirao džez, pisao govore, bio očajno neuspješan poduzetnik te peterostruki šampion u televizijskim kvizovima. Izvorno objavljen 2005., roman Egiptolog dosad je doživio dvadesetak prijevoda i prvo je djelo ovog pisca prevedeno na hrvatski jezik.

Pošalji upit za knjigu:
Egiptolog

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Egiptolog

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Trgovci snovima
 
 
 
40,00 kn
Marijino pismo
 
 
69,00 kn
59,00 kn
popust
 
14 %
Lovci u mutnom 1,2
 
 
 
80,00 kn
Jedan pucanj. Divlja djevojčica. Tajna iz Thunder Baya. Dr. Devon i ljubav.
 
 
60,00 kn
50,00 kn
popust
 
17 %
Dublji dio oceana
 
 
 
69,00 kn