Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Gospodarska diplomacija - izabrani nacionalni modeli

Autor:Dubravko Žirovčić
Izdavač:Jesenski i Turk
  • Zagreb
  
Format:23
Uvez:meki
Broj stranica:    245
Godina izdanja:    2016
 

 
Cijena:  149,00 kn
Popust:  30,00 kn (20%)
  
Vaša cijena:  119,00 kn
 
Artikla trenutno nema na skladištu!
Pošaljite nam upit za knjigu
 
 
Gospodarska diplomacija
 
Gospodarska diplomacija

Gospodarska diplomacija danas je veoma popularna tema o kojoj svi rado govore, ali često pod tim terminom podrazumijevaju sasvim različite pojmove. Neki novinari, publicisti i komentatori vide u gospodarskoj diplomaciji čarobno sredstvo za izlazak iz svekolike krize, drugi kritiziraju svaki model hrvatske gospodarske diplomacije i svaljuju na nju svu moguću krivnju za nezavidnu gospodarsku situaciju u kojoj se zemlja nalazi. O čemu je zapravo riječ kada govorimo o gospodarskoj diplomaciji, koji su važni elementi za uspjeh gospodarske diplomacije i kako ju pojedine države koriste za svoj probitak i napredak, pokušat ćemo približiti u ovoj knjizi.

Na teoretskoj razini proučavanja knjiga se bavi nacionalnim ekonomijama, međunarodnom ekonomijom, trgovinskim politikama, međunarodnom političkom ekonomijom, teorijama međunarodne razmjene i vanjskotrgovinskog poslovanja, transnacionalnim korporacijama i neposrednim stranim investicijama.

Na praktičnoj razini detaljno su analizirani konkretni nacionalni modeli gospodarske diplomacije na primjeru dvadeset pet nacionalnih ekonomija odabranih prema reprezentatitvnom uzorku svih kategorija : najrazvijenije zemlje ( G-7, G-8 ), male razvijene zemlje, velike tranzicijske zemlje, manje tranzicijske zemlje i specifične zemlje.

Pošalji upit za knjigu:
Gospodarska diplomacija

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Gospodarska diplomacija

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Putevi nade
 
 
145,00 kn
119,00 kn
popust
 
18 %
Hrvatska bankarska mafija
 
 
 
69,00 kn
Država kao brend
 
 
 
59,00 kn