Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Izdajnik po našem ukusu

Autor:John le Carre
Izdavač:Profil
  • Zagreb
  
Preveo:Lida Lamza
ISBN:9789533191638
Format:24
Uvez:meki
Broj stranica:    267
Godina izdanja:    2010
 

 
Cijena:  119,00 kn
Popust:  20,00 kn (17%)
  
Vaša cijena:  99,00 kn
 
 
 
Izdajnik po našem ukusu
 
Izdajnik po našem ukusu

Britanija je pogođena recesijom. Mladi oksfordski profesor i strastveni rekreativni sportaš Perry Makepiece i njegova djevojka, odvjetnica Gail Perkins odlaze na odmor na karipski otok Antiguu. Naizgled slučajno, nabasaju na ruskog milijardera Dimu, vlasnika jednog poluotoka i jednog neobičnog zlatnog rolexa optočena dijamantima. Dima, milijarder s tetovažama, poziva ih na partiju tenisa, ali - kao što to kod Johna le Carrea obično biva - partija tenisa nikad nije samo ono što se čini.

Prijedlog koji Perry i Gail na rastanku dobiju od Dime, čovjeka broj jedan za pranje novca ruskog kriminalnog podzemlja, odvest će ih na vrtoglavo putovanje od teniskih terena Roland Garrosa do luksuzne jahte u maloj luci pokraj Dubrovnika, od sigurne kuće u švicarskim Alpama do najmračnijih zakutaka Londona i sumnjiva savezništva s britanskim obavještajnim agencijama.

John Le Carré je pseudonim kojim se koristi David John Moore Cornwell, engleski pisac špijunskih romana. Bio je profesor francuskog i latinskog na Eatonu prije negoli je počeo raditi za englesku vladu u Zapadnoj Njemačkoj 1959. U potpunosti se posvetio pisanju nakon uspjeha trećeg romana, "Špijun koji se zaklonio u zavjetrinu" ("The Spy Who Came in from the Cold") 1963, prema kojem je snimljen vrlo uspješan film 1965. "Dečko, dama, kralj, špijun" ("Tinker, Tailor, Soldier, Spy", 1974) je prvi roman iz trilogije o agentu Georgeu Smileyu, Le Carréovom najpoznatijem liku.

Među ostalim njegovim romanima nalaze se slavni naslovi kao "Mala bubnjarica" ( "The Little Drummer Girl", 1983 ), "Savršeni špijun" ("A Perfect Spy", 1986 ) i "The Russia House" ( 1989). (iz pogovora)

Pošalji upit za knjigu:
Izdajnik po našem ukusu

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Izdajnik po našem ukusu

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Zaljev tamnih voda
 
 
 
59,00 kn
Venecijanski finale
 
 
 
45,00 kn
Velika obmana
 
 
 
50,00 kn
Tigrovi zubi
 
 
 
69,00 kn
Smrt u tuđini
 
 
 
45,00 kn