Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Koka koja je sve gledala svisoka. Bik koji je želio biti šik. - Što mravi znaju o ljubavi 3: stihobasne za djecu od 3 do 103 godine

Autor:Dijana Merey Sarajlija
Izdavač:Fo Ma
  • Zagreb
  
ISBN:9789536878338
Format:22
Uvez:meki
Broj stranica:    62
Godina izdanja:    2015
Drugi autori/prevoditelji:    ilustrirala Nika Sarajlija
 
 
Cijena: 79,00 kn
  
 
Artikla trenutno nema na skladištu!
Pošaljite nam upit za knjigu
 
 
Koka koja je sve gledala svisoka. Bik koji je želio biti šik.
 
Koka koja je sve gledala svisoka. Bik koji je želio biti šik.

Nove basne u stihovima, priče iz zbirke Što mravi znaju o ljubavi, posebne su po mnogo čemu, a originalne su i po samom svom obliku, jer se mogu čitati s obje strane; s jedne strane nalazi se Koka koja je sve gledala svisoka, a ako ju krenete čitati „straga“ naići ćete na potpuno novu stihopriču – Bik koji je želio biti šik!

Stihobasne autorice Dijane Merey Sarajlija iz ciklusa Što mravi znaju o ljubavi bogato su ilustrirane kolažem dječjih crteža, krpica, čipke, vune, isječaka iz novina, pa čak i šiljila, mame na kreativnost i razigranost, te u okviru samih slikovnica nude prostor za vlastiti likovni izričaj. Pisane u stihovima, jednostavnom, djeci bliskom rimom, potiču  u malim, ali i velikim, čitačima igru osluškivanja glasova i riječi, izuzetno bitnu za vještinu čitanja i pisanja. Istovremeno ističu bogatstvo našeg tako posebnog jezika i bude ljubav prema njemu. U današnje vrijeme kada toliki misle da je biti šik važnije nego biti dobar, i kada se svisoka gleda na one koji nisu “naj-naj”, ove basne nose u sebi duhovitu, ali jasnu moralnu pouku, koju donose sitni, ali bitni mravići, postavljajući pitanja koja si trebamo postaviti svi: mali i veliki.

Pisana u stihovima, jednostavnom, djeci bliskom rimom, potiče u malim, ali i velikim, čitačima igru osluškivanja glasova i riječi, izuzetno bitnu za vještinu čitanja i pisanja. Istovremeno ističe bogatstvo našeg tako posebnog jezika i budi ljubav prema njemu.
Uobličena u basnu, nosi u sebi moralnu pouku, koju donose sitni, ali bitni mravići, postavljajući pitanja: Družiš li se češće sa sebi sličnima ili onima koji se od tebe razlikuju? Po čemu su ti prijatelji slični? Po čemu se od tebe razlikuju? Bi li volio/voljela da smo svi isti? i sl.
Posebna po mnogo čemu, slikovnica u kojoj se nalazi ova stihobasna, originalna je i po samom svom obliku, jer se može čitati s obje strane; ako ju krenete čitati „straga“ naići ćete na potpuno novu stihopriču – Konj koji je imao neugodan vonj!

Pošalji upit za knjigu:
Koka koja je sve gledala svisoka. Bik koji je želio biti šik.

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Koka koja je sve gledala svisoka. Bik koji je želio biti šik.

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Veliko klupko emocija
 
 
119,00 kn
105,00 kn
popust
 
12 %
Tučnjava
 
 
 
50,00 kn
Tko je u zoološkom vrtu, Miffy? (slikovnica Miffy)
 
 
 
69,00 kn
Svađanje
 
 
 
50,00 kn
Što Miffy oblači? (slikovnica Miffy)
 
 
 
69,00 kn