Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Kuća njene mame

Autor:Jurica Pavičić
Izdavač:Jutarnji list
  • Zagreb
  
Format:18
Uvez:meki
Broj stranica:    156
Godina izdanja:    2005
 
 
Cijena: 30,00 kn
  
 
 
 
Kuća njene mame
 
Kuća njene mame

Roman «Kuća njene majke» za Pavičića je iskorak u novi žanr - obiteljsku melodramu. U jednom od splitskih prigradskih naselja priprema se gradnja nove crkve. Da bi se crkva sagradila, treba srušiti kuću u kojoj žive samohrana majka i kći Vedrana. Ali, majka krije tajnu zbog koje ne želi prihvatiti selidbu.

Jurica Pavičić rođen je 1965. u Splitu, gdje živi i radi. Autor je triju objavljenih romana: «Ovce od gipsa» (1997.), «Nedjeljni prijatelj» (2000.) i «Minuta 88» (2002.). Roman «Ovce od gipsa» švicarski je časopis Facts 2000. proglasio trećom najboljom knjigom godine na njemačkom govornom području. Prema tom romanu Vinko Brešan snimio je film «Svjedoci», koji je prikazan na Berlinskom filmskom festivalu. Pavičić piše i za kazalište (drama «Trovačica» nagrađena je Nagradom Marin Držić, 1999.).
Jurica Pavičić, rođen je 1965. u Splitu, gdje je završio i srednju školu. Diplomirao je povijest i svjetsku književnost na Sveučilištu u Zagrebu. Od 1989. radi kao filmski kritičar i kolumnist različitih novina (Slobodna Dalmacija, Vijenac, Zarez, Nedjeljna Dalmacija, Jutarnji list...). Dobitnik je najznačajnijih hrvatskih priznanja za novinarstvo i filmsku kritiku. Novinarski rad Jurice Pavičića neodvojiv je od književnoga jer i u potonjem Pavičić istražuje stalne motive svojih novinarskih tekstova: sudbinu pojedinca i društva u tranziciji te funkcioniranje obitelji u mediteranskom društvu.

Kao književnik debitirao je 1997. socijalnim trilerom "Ovce od gipsa", po kojem je snimljen film Vinka Brešana "Svjedoci", uvršten u konkurenciju Berlinskog filmskog festivala u gdje je nagrađen i ekumenskom nagradom. Jurica Pavičić za scenarij je nagrađen Velikom zlatnom arenom festivala u Puli. Uslijedili su romani: "Nedjeljni prijatelj", "Minuta 88", "Kuća njene majke", "Crvenkapica", "Žena s drugog kata" te zbirke priča "Patrola na cesti" i "Brod u dvorištu". Po naslovnoj priči zbirke "Patrola na cesti" snimljena je i kriminalistička miniserija u režiji Zvonimira Jurića koja je, na Pulskom filmskom festivalu, dobila nagradu za najbolju hrvatsku dramsku seriju (žiri Kratka Pula i žiri Fedeora). Kratke priče i romani prevođeni su mu na engleski, njemački, talijanski i bugarski.

Pošalji upit za knjigu:
Kuća njene mame

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Kuća njene mame

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Zlatni danci: istinita priča
 
 
 
119,00 kn
Zlatarovo zlato
 
 
 
39,00 kn
Život u raju
 
 
 
59,00 kn
Život ljudski
 
 
 
45,00 kn
Zastave 1-5
 
 
 
379,00 kn