Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

La boheme - Najljepše opere svijeta

Autor:Giacomo Puccini
Izdavač:EPH media
  • Zagreb
  
ISBN:9537770516
Format:14x12
Broj stranica:    10
Godina izdanja:    2012
Napomena:    knjžica + CD (CD/DVD/BLU-RAY)
 
 
Cijena: 50,00 kn
  
 
 
 
La boheme
 
La boheme

Kolekcija Najljepše opere svijeta - Kolecija sadrži najpopularnije opere svih vremena iz kolekcije Jutarnjeg lista: Giacomo Pucini: La boheme. Izabrane su doista najpopularnije opere koje bi trebale pobuditi zanimanje za operu i onih kojima je ona strana. Urednik kolekcije je Inoslav Bešker, vrstan poznavatelj klasične glazbe i opera.

Giacomo Puccini: La boheme

Zbor i orkestar Teatro alla Scala
Dirigent: Carlos Kleiber
Glavne uloge: Luciano Pavarotti, Ileana Cotrubas, Piero Cappuccilli

Naslov ne smije zavarati: posrijedi jest boemština, a s njome boemi, umjetnici o kojima je pripovijedao Henri Murger u svojim Prizorima iz boemskog života, odakle se pojam boematine prosuo po svijetu - ali drama koja se nazire ispod njihova naizgled lepršava i lakomislena, a zapravo napornog života, istinska je i univerzalna.

“La boheme” je praizvedena  u torinskome Teatru Regiu u veljači 1896. Tri tjedna kasnije, opera je premijerno izvedena u TeatruArgentinau Rimu, nakon čega slijede inscenacije u opernim teatrima u Napulju, pa u Palermu.  Ubrzi je osvojila i publiku u Comedy Theatreu u Manchesteru, kao i onu u londonskom Covent Gardenu 22. listopada. Nakon togaprelazi ocean i doživljava ovacije u Los Angeles Theatreu i Metropolitan Operi u New Yorku. Od tada postaje i nikada ne prestaje biti veliki klasik opere.

Ovaj snimak La boheme ovjekovječio je jedan od zvjezdanih trenutaka te Puccinijeve opere: onaj u milanskoj Scali 1979., kada je navedena postava ostavila neizbrisiv trag u povijesti opere.

Pošalji upit za knjigu:
La boheme

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
La boheme

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Antologija hrvatskog humora
 
 
600,00 kn
350,00 kn
popust
 
42 %
Đurđevački pijesci
 
 
250,00 kn
239,00 kn
popust
 
4 %
Đurđevački pijesci
 
Radovan Kranjčev
 
 
124,00 kn
Đurđanci kod Đakova
 
Tomo Šalić
 
 
160,00 kn
Đoko i Đokonda
 
Vesna Parun
 
 
59,00 kn