Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Leksikon Ruđera Boškovića

  
  
ISBN:978-953-268-020-1
Format:26x18
Uvez:tvrdi uvez s ovitkom
Broj stranica:    248
Godina izdanja:    2011
Drugi autori/prevoditelji:    predgovor Vlaho Bogović, likovna urednica Andrea Holenda
Ilustracije:    ilustrirano u boji
Napomena:    redigirano i obnovljeno izdanje
 

 
Cijena:  240,00 kn
Popust:  30,00 kn (13%)
  
Vaša cijena:  210,00 kn
 
Artikla trenutno nema na skladištu!
Pošaljite nam upit za knjigu
 
 
Leksikon Ruđera Boškovića
 
Leksikon Ruđera Boškovića

Leksikon Ruđera Bošković posebno je izdanje Leksikografskoga zavoda Miroslav Krleža potaknuto obljetnicom iznimnoga pojedinca čije se pojave među nama i nakon tristo godina zajednica sjeća s osjećajem poštovanja i ponosa.
Bošković se u leksikonu razvidi u cjelini kakvu može predočiti razina naših kulturnih i leksikografskih praksi, pratimo ga prema doprinosima u astronomiji i optici, fizici, geodeziji, matematici, obrađeni su Boškovićevi izumi (geodetski stalci, kružni mikrometar, teleskop s vodom, vitrometar), filozofska shvaćanja (boškovićanski obrat, kozmologija, metafizika, spoznajna teorija). Nisu zapostavljeni ni njegovi književni pokušaji, putopis, diplomatsko snalaženje, nastavni rad, građevinske i hidrotehničke ekspertize, utjecaj i baština, prilike u kojima je djelovao. O Boškoviću, koji se u Dubrovnik vratio tek jednom i koji je Europu prihvatio i u francuskom državljanstvu, za Leksikon piše 28 autora iz niza hrvatskih zavoda koji nasljeduju njegove vizije i simbolički potencijal, pa se nadamo da edicija unatoč konciznu formatu prekoračuje biografsku prigodu.

Leksikon sadrži opširnu bibliografiju djela, popis literature o Ruđeru Boškoviću,više od 300 životopisa osoba koje se spominju u knjizi, kazalo manje poznatih pojmova, popis svih članaka i puno ilustracija u boji. Novo je izdanje potaknuto tristotom obljetnicom rođenja toga iznimnog filozofa prirode.

Pošalji upit za knjigu:
Leksikon Ruđera Boškovića

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Leksikon Ruđera Boškovića

 
 
 

Slike

Pogledajte galeriju slika!

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!