Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Pjesma misionara

Autor:John le Carre
Izdavač:Profil
  • Zagreb
  
Preveo:Goran Vujasinović, Sanda Katalenić
ISBN:9789531206303
Format:24
Uvez:meki
Broj stranica:    260
Godina izdanja:    2007
 

 
Cijena:  129,00 kn
Popust:  30,00 kn (23%)
  
Vaša cijena:  99,00 kn
 
 
 
Pjesma misionara
 
Pjesma misionara

Nakon djetinjstva provedenog u Istočnom Kongu, Bruno „Salvo" Salvador, siroče irskog katoličkog misionara i kćeri kongoanskog plemenskog starješine, odrastao je u vrhunskog tumača afričkih jezika, umjetnika svog zanata i pravog „kolekcionara jezika". Salvo živi u Londonu, oženjen je perspektivnom bijelom novinarkom iz viših društvenih slojeva, a njegovim uslugama služe se velike kompanije, te odnedavno - i tajne vladine agencije.

Ali, baš kao i u svakog pravog le Carreova junaka, i Salvov će se život uskoro promijeniti iz temelja. Kad se na poziv tajanstvenog Gospodina Andersona nađe u zrakoplovu koji ga odvodi na bezimeni otok, da bude tumač na tajnom sastanku kongoanskih gospodara rata i predstavnika misterioznog Koncerna, Salvo shvaća da prisustvuje planiranju puča i da će uskoro trebati zauzeti stranu: u ljubavi, kao i u ratu...

John le Carré rođen je 1931. u Pooleu, u Dorsetu, kao David John Moore Cornwell. Bio je profesor francuskog i latinskog na Eatonu prije negoli je 1959. počeo raditi za englesku vladu u Zapadnoj Njemačkoj. U potpunosti se posvetio pisanju 1963. nakon uspjeha svojeg trećeg romana „Špijun koji se zaklonio u zavjetrinu". Godine 1974. svjetsku slavu donosi mu „Dečko, dama, kralj, špijun", prvi roman iz trilogije o agentu Georgeu Smileyju, le Carreovu najpoznatijem liku.

Među ostalim njegovim romanima nalaze se slavni naslovi kao „Mala bubnjarica" (1983.), „Savršeni špijun" (1986.), „Krojač Paname" (1996.) i „Brižni vrtlar" (2001.). Le Carreova djela osvojila su brojne ugledne nagrade, a prema više njegovih romana snimljeni su filmovi i televizijske serije. „Pjesma misionara" njegov je dvadeseti roman.

Pošalji upit za knjigu:
Pjesma misionara

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Pjesma misionara

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Zaljev tamnih voda
 
 
 
59,00 kn
Venecijanski finale
 
 
 
45,00 kn
Velika obmana
 
 
 
50,00 kn
Tigrovi zubi
 
 
 
69,00 kn
Smrt u tuđini
 
 
 
45,00 kn