Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Povratak Geometreja

 
Autor:Ivan Beš
Izdavač:Izdavačka kuća Veda
  • 0
  
ISBN:953-96657-2-8
Format:20 cm
Uvez:meki
Broj stranica:    100
Godina izdanja:    1998
 
 
Cijena: 30,00 kn
  
 
 
 
Povratak Geometreja
 
Povratak Geometreja

Iz predgovora: Čitajući izuzetnu, na svoj način kratku ali duboku, inspirativnu, specifičnu, originalnu i stvaralačku knjigu Ivana Besa bio sam silno motiviran da što dublje uđem u njene argumente, sadržaje, metode, ciljeve, stilistiku i poruku. Beš je na nov, specifičan, originalan, izuzetan i neponovljiv način pokušao formulirati neke istine o Planetu, Svemiru, strastima, ludilima i pokretnim snagama naše civilizacije, Planeta u cjelini, kao i vrlo kompleksnim, ali u suštini jednostavnim svemirskim tokovima, kao i ulozi Boga Stvoritelja i njegovog Duha, koji prožima svako ljudsko biće, svaku osobu, svaku duhovnu, moralnu, civilizacijsku, domovinsku i državnu grupaciju sa željom da se osvrne na neke tokove i događaje u povijesti, duhu, znanosti, svemirologiji kao i ratovima koji su se survali na čovječanstvo, sukobe naroda, imperija, i na našu hrvatsku domovinu, njen križ, sudbinu, poraze i padove. On se ovim pitanjima na stvaralački nadahnut, originalan, ali znakovit i inspirativan način bavi sa bitnim metafizičkim, poetskim, civilizacijskim, domovinskim tokovima koji zahvaćaju ljudsko biće, svaku naciju, uže i šire sklopove u koje se ona uključuje i u okviru kojih pokušava odgonetnuti svoju sudbinu i platiti visoku cijenu za opstanak i budućnost onog što je esecijalno, spasonosno i nepotrošivo za opstanak pojedinca, domovine i cijelog čovječanstva. U tom pravcu on je u svojoj polivalentnoj, nadahnutoj, istra živačkoj, filozofskoj, teološkoj, mitskoj i književnoj refleksiji u knjizi 'POVRATAK GEOMETREJA' napisao dvanaest tekstova u okviru kojih izla že vrlo izazovne, esencijalne i temeljne probleme pred kojima se nalazi svako ljudsko biće, svaka domovina, njena povijest i sudbina, civilizacije, čovječanstvo, i Planet kao cjelina, kao i nadnaravna sila koja se nalazi iznad sviju nas i koja negdje bdije i određuje karakter, sadržaj, metode i ciljeve svih ovih procesa. Naslovi njegovih dvanaest tekstova su sljedeći: I. POVRATAK GEOMETREJA -Zaborav, - Povratak; II . MJERENJE ZEMLJE - Lažni mjeritelji, - Humska zemlja; III. MIŠLJENJE ZEMLJE; IV PAMĆENJE ZEMLJE; V OBRANA ZEMLJE - Sjena tvrđave, - Moć domovine; VI . VRIJEME ŽENE; VII . ŽENIN GRAD; VIII . GEOMETREJSKI SAN; IX . GEOMETREJSKI ZNACI; X . MILENIJSKA KUĆA; XI . GEOMETREJSKI OTOK; XII . GEOMETREJSKE IGRE.

Pošalji upit za knjigu:
Povratak Geometreja

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Povratak Geometreja

 
 
 

O autoru

IVAN BEŠ rođen je 15.11.1953. godine u Vidu kod Metkovića gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao je filozofiju i sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Bavio se novinarstvom. Sudionik je Domovinskog rata. Danas je djelatni časnik u Hrvatskoj vojsci. Uz nekoliko članaka i eseja ovo mu je prva cjelovita knjiga.

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Antologija hrvatskog humora
 
 
600,00 kn
350,00 kn
popust
 
42 %
Đoko i Đokonda
 
Vesna Parun
 
 
59,00 kn
Đavolji eliksiri - Pripovijetke
 
E.T.A. Hoffmann
 
 
77,00 kn
Zvonik
 
William Golding
 
 
67,00 kn
Zvonar crkve Notre-Dame u Parizu
 
Victor Hugo
 
 
55,00 kn