Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Protokol jednog rastanka

Autor:Irena Vrkljan
Izdavač:Naklada Ljevak
  • Zagreb
  
ISBN:9789533038100
Format:21
Uvez:tvrdi
Broj stranica:    173
Godina izdanja:    2015
 
 
Cijena: 149,00 kn
  
 
 
 
Protokol jednog rastanka
 
Protokol jednog rastanka

Knjiga "Protokol jednog rastanka" priča je o ljubavi u kojoj dvoje postaju jedno. Ljubav, ako je zaista prava, podrazumijeva ulazak u (ne)moguću uzajamnost koja u jednome trenutku izaziva osjet proždiruće praznine koji se može ispuniti jedino toplinom jednog pripijenog tijela uz ono drugo.


Irena Vrkljan intimnu je potrebu za blizinom željela trajno osigurati kroz ovaj tekst. Naime, na nekoliko mjesta u "Protokolu jednog rastanka" ona vlastite rečenice prekida da bi ih potom nastavila uljepljivanjem fragmenata Bennovih neobjavljenih tekstova koje je s njemačkog prevela na hrvatski jezik. Oni tako postaju trajno sačuvani, a Bennova se toplina riječi utiskuje u njezine zapise. "Protokol jednog rastanka" tako postaje njihova dvojina, tekst postaje tijelo i dio međusobnog poštivanja, razumijevanja i odanosti.

Međutim, njezin smisao za tekst/tijelo koji postaje mjesto spoznaje i utjelovljenje estetskih načela, iskazuje se gustom mrežom fine osobne metaforike i privatne mitologije čineći roman sazdan od igre svjetla i sjene, od ljubavi i misaonosti, od nade i beznađa, od predočivanja zbilje i simboliziranja osobne istine. U Protokolu jednog rastanka čita se o zajedništvu i tišini Onih koju su imali trenutke kada ono malo izrečenog postaje snažno i bučno.

Helena Sablić Tomić

Pošalji upit za knjigu:
Protokol jednog rastanka

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Protokol jednog rastanka

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Zlatarovo zlato
 
 
 
39,00 kn
Život u raju
 
 
 
59,00 kn
Život ljudski
 
 
 
45,00 kn
Život bez brodova
 
Vinko Horvat
 
 
129,00 kn
Zastave 1-5
 
 
 
379,00 kn