Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Rigoletto - Najljepše opere svijeta

Autor:Giuseppe Verdi
Izdavač:EPH media
  • Zagreb
  
ISBN:9789537770563
Format:14x12
Broj stranica:    10
Godina izdanja:    2012
Napomena:    knjižica + CD (CD/DVD/BLU-RAY)
 
 
Cijena: 50,00 kn
  
 
Artikla trenutno nema na skladištu!
Pošaljite nam upit za knjigu
 
 
Rigoletto
 
Rigoletto

Kolekcija Najljepše opere svijeta - Kolecija sadrži najpopularnije opere svih vremena iz kolekcije Jutarnjeg lista: Giuseppe Verdi: Rigoletto. Izabrane su doista najpopularnije opere koje bi trebale pobuditi zanimanje za operu i onih kojima je ona strana. Urednik kolekcije je Inoslav Bešker, vrstan poznavatelj klasične glazbe i opera.

Giuseppe Verdi: Rigoletto

Zbor i orkestar Metropolitan opera, New York
Dirigent: Fausto Cleva
Glavne uloge: Leonard Warren, Roberta Peters, Richard Tucker

Rigoletto je u Verdijevu životu zauzeo posebno mjesto. Nakon intervencije cenzora reagirao je odlučno i s uvjerenjem. Jednostavno zato što je vjerovao u djelo i smatrao da mora biti napisano na taj način. Opera je to nalik na shakespearovsku dramu, bliska Kralju Learu, u kojoj na vidjelo izlazi Verdijevo intuitivno razumijevanje ljudske egzistencije. U Rigolettu, kao uostalom i u Kralju Learu, odnos između oca i kćeri ide iz jedne u drugu krajnost. Od suosjećanja do ljutnje, od osvete do oprosta....

Leonard Warren bio je jedan od najboljih verdijanskih baritona 20. stoljeća i u ovoj izvedbi Rigoletta briljira u glavnoj ulozi. Više od 4o godina duga karijere Roberte Peters trajala je više one od bilo koje druge sopranistice u Metropolitanu, a zbog svojih posebnih koloratura i skladnog izgleda bila je ljubimica američke publike u pedesetim i šezdesetim godinama prošlog stoljeća.  Richard Tucker, pak, bio je sin rumunjskih imigranata. Godine 1941. ne uspijeva na audiciji za Metropolitan, ali intendant te kuće čuo ga je kasnije u nastupu u Brooklyn Jewish Centru te mu daje posao. Bio je to početak tridesetogodišnje karijere, koja će završiti tek njegovom smrću 1975. godine. Tijekom tog razdoblja će u prestižnoj opernoj kući nastupiti više od 600 puta kao specijalist za uloge iz talijanske i francuske opere.

Pošalji upit za knjigu:
Rigoletto

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Rigoletto

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Antologija hrvatskog humora
 
 
600,00 kn
350,00 kn
popust
 
42 %
Đurđevački pijesci
 
 
250,00 kn
239,00 kn
popust
 
4 %
Đurđevački pijesci
 
Radovan Kranjčev
 
 
124,00 kn
Đurđanci kod Đakova
 
Tomo Šalić
 
 
160,00 kn
Đoko i Đokonda
 
Vesna Parun
 
 
59,00 kn