Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Strah i drhtanje

Autor:Søren Kierkegaard
Izdavač:BIGZ
  • Beograd
  
Preveo:Slobodan Žunić
Format:24
Uvez:tvrdi
Broj stranica:    237
Godina izdanja:    1975
 
 
Cijena: 70,00 kn
  
 
Artikla trenutno nema na skladištu!
Pošaljite nam upit za knjigu
 
 
Strah i drhtanje
 
Strah i drhtanje

Danski filozof Søren Kierkegaard, čija je misao u ovom stoljeću postala utjecajna i popularna, a njegova djela prevođena na sve značajnije svjetske jezike, u ovom djelu opisuje narav i bit vjere, služeći se biblijskom pripoviješću o Abrahamu.
Čitajući ovu knjigu, pisanu sa strašću i vjerskim zanosom, Abrahamovu kušnju doživjet ćemo kao svoju a njegova vjera postat će izazov našoj.

Ova knjiga na originalan način obrađuje starozavjetnu pripovijest o tome kako je Abraham bio spreman žrtvovati Izaka Bogu. Autor se uživljava u Abrahamovu situaciju i pretpostavlja kako je on razmišljao. Središnja autorova tvrdnja je da se Abrahamova vjera ne sastoji u tome što je Abraham bio spreman žrtvovati Izaka na Božju zapovijed, nego u tome što je Abraham paradoksalno vjerovao da Bog neće tražiti da Izak zaista bude žrtvovan.

Knjiga je pisana pomalo arhaičnim stilom, a osim toga autor spominje različite likove iz književnosti kako bi ilustrirao svoje tvrdnje pa zbog toga ova knjiga može biti teže razumljiva onima koji dovoljno ne poznaju književnost i filozofiju. Unatoč tome, knjiga nudi zanimljivu interpretaciju biblijske pripovijesti o Abrahamu i potiče čitatelje na preispitivanje vlastite vjere, objašnjavajući kako vjera nije u slijepoj poslušnosti Bogu, nego u paradoksalnom uvjerenju da će Bog sve okrenuti na dobro čak i kad se čini da od nas zahtijeva preteške žrtve.

Pošalji upit za knjigu:
Strah i drhtanje

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Strah i drhtanje

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Zoon graphicon
 
Tomislav Ladan
 
180,00 kn
77,00 kn
popust
 
57 %
Znak Jonin
 
 
165,00 kn
145,00 kn
popust
 
12 %
Životi i mišljenja istaknutih filozofa
 
 
 
160,00 kn
Život nastaje iz života
 
 
 
69,00 kn
Život nastaje iz života
 
 
 
50,00 kn