Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Tajna večera

Autor:Javier Sierra
Izdavač:Mozaik knjiga
  • Zagreb
  
Preveo:David Prpa
ISBN:9799532231358
Format:22
Uvez:tvrdi
Broj stranica:    296
Godina izdanja:    2006
 
 
Cijena: 149,00 kn
  
 
 
 
Tajna večera
 
Tajna večera

Dosad objavljena u više od 35 zemalja, Tajna večera postala je svjetski hit, a ujedno i prvi naslov nekog španjolskog autora koji je ikada dospio na vrh najprodavanijih knjiga u Sjedinjenim Američkim Državama. Sada napokon stiže i u naše knjižare. Ovaj povijesni triler poziva Vas na večeru koju nikako ne želite propustiti. Radnja romana smještena je u 1497. godinu, u vrijeme kada Leonardo da Vinci dovršava svoju sliku „Posljednja večera“. Dobivši niz kriptičnih poruka od ‘Gataoca’ koji upozorava Crkvu da se „umjetnost može upotrijebiti kao oružje“, Papa šalje oca Agostina Leyrea, tumača tajnih poruka, da istraži uznemirujuće tvrdnje da je slikar heretik. Zašto je samog sebe stavio na sliku leđima okrenutog Isusu? Zašto apostoli, pa čak ni sam Isus, nemaju aureole? Kombinacija dešifriranja koda, lažnih argumenata nekog umjetnika i tajne koja se ne otkriva do posljednje stranice, već je prokušana formula za uspjeh pa je ovaj neobični triler zato i postao tako velikom uspješnicom diljem svijeta.

Radnja romana smještena je u 1497. godinu, u vrijeme kada Leonardo da Vinci dovršava svoju sliku "Posljednja večera". Dobivši niz kriptičnih poruka od 'Gataoca' koji upozorava Crkvu da se "umjetnost može upotrijebiti kao oružje", Papa šalje oca Agostina Leyrea, tumača tajnih poruka, da istraži uznemirujuće tvrdnje da je slikar heretik. Zašto je samog sebe stavio na sliku leđima okrenutog Isusu? Zašto apostoli, pa čak ni sam Isus, nemaju aureole?

Roman "Tajna večera" dosad objavljen u više od 35 zemalja, postao je svjetski hit, a ujedno i prvi naslov nekog španjolskog autora koji je ikada dospio na vrh najprodavanijih knjiga u Sjedinjenim Američkim Državama. Ako ste uživali u "Da Vincijevom kodu, ne smijete propustiti "Tajnu večeru". Kombinacija dešifriranja koda, lažnih argumenata nekog umjetnika i tajne koja se ne otkriva do posljednje stranice, već je prokušana formula za uspjeh pa je zato ovaj neobični triler i postao tako velikom uspješnicom diljem svijeta.

Javier Sierra rođen je 1971. godine i živi u Malagi u Španjolskoj. Studirao je novinarstvo u Madridu, a svoju prvu knjigu objavio je 1995. godine. Za sebe kaže da ima samo dvije prave ljubavi: pisanje i putovanja. Do sada je već mnogo pisao o Templarima, mističnoj časnoj sestri Mariji i tajnama izgubljenih civilizacija. Svi njegovi romani imaju jedan zajednički "tajni" cilj: rješiti povijesne zagonetke na temelju stvarnih povijesnih činjenica. Javier Sierra trenutno radi na čak 7 knjiga koje su sve inspirirane njegovim brojnim putovanjima i istraživanjima.

Pošalji upit za knjigu:
Tajna večera

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Tajna večera

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Slučaj doktora Karpete
 
 
 
55,00 kn
Da Vincijev kod
 
 
 
50,00 kn
Anđeli i demoni
 
 
 
79,00 kn