Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Trinaesta priča

Autor:Diane Setterfield
Izdavač:Algoritam
  • 0
  
Preveo:Božica Jakovlev
Format:28
Uvez:tvrdi
Broj stranica:    348
Godina izdanja:    2007
 

 
Cijena:  129,00 kn
Popust:  14,00 kn (11%)
  
Vaša cijena:  115,00 kn
 
Artikla trenutno nema na skladištu!
Pošaljite nam upit za knjigu
 
 
Trinaesta priča
 
Trinaesta priča

Trinaesta priča je knjiga o obitelji. Tragična priča o izopačenoj obitelji, djeci koju su roditelji i rođaci zanemarili zbog svog odnosa. Svaka obitelj, svaka osoba ima svoju priču pa tako i u Trinaestoj priči pratimo život Vide Winter, poznate spisateljice. Pratimo život dviju blizanki koje su bile prepuštene same sebi i koje je odgajala stara služavka i vrtlar.
Radnja koja lagano teče, privlači vas poput magneta u prošlost obitelji koristeći arhaičan govor pa sam imala osjećaj da ponovno čitam jedan od romana Bronte; Orkanski visovi, Jane Eyre,...koje sam ''progutala'' kao mlada djevojka.
Zanimljivo, intrigantno, sa živopisnim likovima drži pažnju do samoga kraja pa ćete, poput mene, teško ispuštati knjigu iz ruku dok ne otkrijete sve tajne jedne obitelji.
Ne otkrivši vam mnogo, nadam se da sam vam bar malo zagolicala maštu za ovom knjigom koja ne zauzima uzalud tako visoko mjesto interesa čitatelja.

Vida Winter je najuspješnija spisateljica današnjice, ikona i enigma u isto vrijeme. Njezini romani prodaju se u milijunskim nakladama, no glad medija za pojedinostima iz njezina privatnog života autorica gasi tako da novinarima nudi desetke fantastičnih priča o sebi – od kojih nijedna, naravno, nije istinita.

Suvremeno istraživačko novinarstvo pokleklo je pred izazovom – svi znaju da je Vida Winter izmišljeno ime, ali tko se krije iza njega, otkud dolazi ta tajanstvena žena nevjerojatne mašte, gdje su joj korijeni i odakle potječe – sve je to obavijeno maglom.

Margaret Lea je samo djevojka koja radi u antikvarijatu svog oca, a povremeno, zaintrigirana nečijom sudbinom, napiše kratak biografski esej. Neki od njih objavljeni su u opskurnim publikacijama, jedan je čak izašao kao samostalna knjiga – i to je sva slava koju je Margaret ikada spoznala. A onda će jedne noći, kad otključa vrata svog stana koji se nalazi iznad antikvarijata, pronaći pismo. Rukom pisan zahtjev Vide Winter, koja je napokon odlučila ispričati svoju brižljivo skrivanu životnu priču, i to upravo njoj. Ali Margaret ne samo da osobno ne poznaje autoricu, već nikada nije pročitala nijedan od njezinih romana. Da li da prihvati ovaj neobični zahtjev? U traženju odgovora na to pitanje, Margaret će posegnuti za rijetkim primjerkom knjige Vide Winter iz antikvarijata njezina oca, iz tiska povučenom zbirkom pripovjedaka Trinaest priča mijene i zdvajanja. Uskoro će se naći jednako obuzeta riječima kao i zbunjena otkrićem da knjiga, umjesto najavljenih trinaest, sadrži samo dvanaest priča. Gdje je trinaesta priča?

Debitantski roman autorice Diane Setterfield, tragična i iznimno napeta priča o ukletoj obitelji Angelfield i mračnim obiteljskim tajnama, privukao je neviđenu medijsku pozornost i nepodijeljeno oduševljenje čitatelja diljem svijeta najviše zbog zapleta koji ne posustaje, izvrsne karakterizacije i začuđujuće njegovana stila kojim podsjeća na klasike. Roman Trinaesta priča preveden je na četrdeset svjetskih jezika, našao se na mnogim listama za izbor romana godine i dobitnik je nagrade Quills za najbolji debitantski roman (istom nagradom ovjenčana je svojedobno i Povjesničarka E. Kostove). Nadolazeća ekranizirana verzija samo će povećati zanimanje za ovo originalno djelo. Naime, filmska prava na ovaj bestseler otkupio je producent filmova o Harryju Potteru, a scenarij piše oskarovac Christopher Hampton.

Hrvatski prijevod potpisuje Božica Jakovlev, a ilustracija je preuzeta s britanskog izdanja.

Trinaesta priča

Nema poveznica
Pošalji upit za knjigu:
Trinaesta priča

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Trinaesta priča

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Život djevojaka i žena
 
 
149,00 kn
115,00 kn
popust
 
23 %
Zemlja i nebo Jacquesa Dormea
 
 
100,00 kn
89,00 kn
popust
 
11 %
Tako počinje zlo
 
 
129,00 kn
99,00 kn
popust
 
23 %
Šlatenšames ili Berlin na moru
 
 
100,00 kn
89,00 kn
popust
 
11 %
Palomar
 
 
109,00 kn
80,00 kn
popust
 
27 %