Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Doživljaji Arthura Gordona Pyma.

 
Autor:Edgar Allan Poe
Izdavač:
  • Zagreb
Autor:Edgar Allan Poe
  
Preveo:Leo Držić
Format:21
Broj stranica:    227
Godina izdanja:    1978
 
 
Cijena: 50,00 kn
  
 
 
 
Doživljaji Arthura Gordona Pyma.
 
Doživljaji Arthura Gordona Pyma.

Ovo je djelo jedno od poznatijih u autorovu opusu i on je u njemu vjerojatno prvi opisao kanibalizam kao jedinu mogućnost spasa bijelog čovjeka izloženog opasnosti da umre od gladi. Čitki i gipki prijevod Lea Držića nije opterećen arhaizmima koji bi mogli korespondirati s vremenom događanja same priče, ali koji bi zasigurno otežali čitljivost.

To je pripovijetka o bizarnim doživljajima Gordona Pyma, objavljena 1838. godine. U želji za pustolovinama on bježi od kuće i ukrcava se kao slijepi putnik na brod "Grampus". Na putovanju će doživjeti zatočenje u utrobi broda, pobunu mornara, borbu s odmetnicima, buru, glad i žeđ na brodu koji polagano tone, kanibalizam, put na Južni pol... Pripovijetka ima prolog i epilog koji daju pseudo-dokumentarni okvir pripovijedanju.

Doživljaji Arthura Gordona Pyma, (izdan 1838., The Narrative of Arthur Gordon Pym of Nantucket) je pripovijetka Edgara Allana Poea o bizarnim doživljajima Gordona Pyma objavljena 1838. U želji za pustolovinama bježi od kuće i ukrcava se kao slijepi putnik na brod „Grampus“. Na putovanju će doživjeti zatočenje u utrobi broda, pobunu mornara, borbu sa odmetnicima, buru, glad i žeđ na brodu koji polagano tone, kanibalizam, put na Južni pol... Pripovijetka ima prolog i epilog koji daju pseudo-dokumentarni okvir pripovijedanju.

Pošalji upit za knjigu:
Doživljaji Arthura Gordona Pyma.

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Doživljaji Arthura Gordona Pyma.

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Dunavski peljar
 
 
 
49,00 kn