Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Pompeji

Autor:Robert Harris
Izdavač:Mozaik knjiga
  • Zagreb
  
Preveo:Ljiljana Šćurić
Format:20
Uvez:meki
Broj stranica:    323
Godina izdanja:    2005
 
 
Cijena: 55,00 kn
  
 
 
 
Pompeji
 
Pompeji

Na obali Sredozemnog mora najbogatiji građani Rimskoga carstva odmaraju se u svojim vilama i uživaju u posljednjim ljetnim danima. Ali prekrasno vrijeme skriva crnu kob koja ih čeka, a zabrinut je samo jedan čovjek. Mladi inženjer Marko Atilije postao je upraviteljem Augustova vodovoda, golemog akvadukta koji donosi vodu stanovništvu Napuljskog zaljeva.

Došlo je do kvara na matici - negdje sjeverno od Pompeja, na padinama Vezuva. Atilije mora popraviti vodovod prije negoli presuši. Odluči povesti ekspediciju u Pompeje, a onda se uputiti na mjesto gdje vjeruje da je uzrok kvara. Ali, pokaže se da su Pompeji korumpiran i nasilan grad i Atilije uskoro otkrije da tu djeluju močne sile - i prirodne i druge - koje prijete da ga unište.

Roman "Pompeji" britanskoga autora Roberta Harrisa pripovijeda priču koja se događa posljednja dva dana prije erupcije Vezuva, vulkana koji je uništio grad ali ga i, na vrlo morbidan način, očuvao do danas. Napete priče kao i u svakom trileru, "Pompeji" se mogu opisati i kao povijesni roman koji savršeno rekonstruira ladanjski život rimske gospode. Autorovim poznavanjem vulkanologije roman uvlači čitatelja i u ovu malo poznatu znanost.

Pošalji upit za knjigu:
Pompeji

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Pompeji

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Žuti neveni
 
 
 
40,00 kn
Život je drugdje
 
 
119,00 kn
90,00 kn
popust
 
24 %
Zakon granice
 
 
149,00 kn
139,00 kn
popust
 
7 %
Zabluda
 
 
 
40,00 kn
Vražji okot
 
 
99,00 kn
89,00 kn
popust
 
10 %