Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Seksualno nasilje - Mitovi, stereotipi i pravni sustav

Autor:Ivana Radačić
Izdavač:Tim press
  • Zagreb
  
ISBN:978-953-7177-82-9
Format:18
Uvez:meki
Broj stranica:    208
Godina izdanja:    2014
 

 
Cijena:  165,00 kn
Popust:  20,00 kn (12%)
  
Vaša cijena:  145,00 kn
 
 
 
Seksualno nasilje
 
Seksualno nasilje

U knjizi Seksualno nasilje: Mitovi, stereotipi i pravni sustav autorice dr. sc. Ivane Radačić prvi se puta u nas seksualno nasilje obrađuje na način da se istražuju općepoznati i duboko ukorijenjeni mitovi u području seksualne delikvencije i u zakonodavstvu i u sudskoj praksi.
Tri su takva mita: žene žele biti seksualno posjedovane bez obzira na okolnosti, žene su sklone lagati i fantazirati o seksualnim odnosima i žene provociraju silovanje.
Na temelju provedenog teorijskog i empirijskog istraživanja autorica daje prijedloge kako ukloniti navedene mitove u budućim zakonskim izmjenama, ali i mnogo šire, primjenom odgovarajućih mjera kako bi se promijenilo shvaćanje o seksualnom nasilju u političkoj svijesti i svijesti građana.
Knjiga Ivane Radačić zacijelo spada u djela prijeko potrebna domaćoj znanstvenoj i stručnoj javnosti. Razlog tome je važnost teme koja posljednja tri desetljeća, sudeći po znanstveno-stručnoj recepciji u međunarodnoj javnosti, temeljno preobražava dosadašnje teorijske uvide o problematici seksualnog nasilja, napose silovanja, upravo dekonstrukcijom mitova i rodnih stereotipa kao implicitne prepreke kompleksnom teorijskom i normativnom pristupu problemu i, posljedično, primjerenim sudskim rješenjima.

Pošalji upit za knjigu:
Seksualno nasilje

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Seksualno nasilje

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Seksualno zlostavljanje djece u Europi
 
 
100,00 kn
80,00 kn
popust
 
20 %
Sazrevanje na Samoi
 
 
 
50,00 kn
Razmažena generacija
 
 
 
125,00 kn
Nenasilno rješavanje sukoba
 
 
 
50,00 kn
Nasilje u školama
 
 
60,00 kn
50,00 kn
popust
 
17 %