Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Razmažena generacija - Zašto će ponovno uspostavljanje autoriteta našu djecu i društvo učiniti sretnijim

Autor:Aric Sigman
Izdavač:Ostvarenje
  • 0
  
ISBN:978-953-306-005-7
Format:21
Uvez:meki
Broj stranica:    190
Godina izdanja:    2010
 
 
Cijena: 125,00 kn
  
 
Artikla trenutno nema na skladištu!
Pošaljite nam upit za knjigu
 
 
Razmažena generacija
 
Razmažena generacija

Način na koji mi, roditelji odgajamo uvelike se promijenio u proteklih nekoliko desetljeća. Ono što smo nekoć radili po intuiciji postalo je predmetom političke mode, nešto u čemu trebamo stručno vodstvo. Rezultat?

Naša djeca – u svim društvenim slojevima – sada nisu razmažena samo u materijalnom pogledu Dobila su veoma mnogo u smislu zakonodavstva, prava i iskustava, no ipak pate na nezamisliv način, a stopa dječje depresije, maloljetničkih trudnoća, pretilosti i alkoholizma u predtinejdžerskoj dobi veća je nego ikada.

Ukidajući ograničenja i odustajući od autoriteta, čini se da smo mi, odrasli pogriješili u odgoju naše djece, oduzevši im time osnovne oblike pružanja potpore. U ovoj knjizi dr. Aric Sigman – i sam otac četvero djece – posvetio se problemima kao što su djetetov osjećaj da mu nešto pripada, utjecaj televizije i računala, dom sa samohranim roditeljem i „pomiješane“ obitelji, roditeljski osjećaj krivnje i kultura kompenziranja.

Dotaknuvši svaki od tih problema na iskren i izravan način, svima nama daje jasnu i praktičnu poruku – roditeljima, bakama i djedovima, učiteljima i kreatorima politike – kako da ispravimo ovaj status quo, ponovno odredimo svoje uloge i kako da svi zajedno podižemo djecu koja će se bolje ponašati i biti sretnija. Dr. Aric Sigman član je Kraljevskog društva liječnika i vanjski član Britanskog društva psihologa, te se redovito pojavljuje u medijima. Autor je knjige Daljinski upravljani: Kako televizija šteti našem životu.

Pošalji upit za knjigu:
Razmažena generacija

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Razmažena generacija

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Seksualno zlostavljanje djece u Europi
 
 
100,00 kn
80,00 kn
popust
 
20 %
Nasilje u školama
 
 
60,00 kn
50,00 kn
popust
 
17 %