Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

U potrazi za Markom Polom - dokumentarni film

Autor:Miro Branković
Izdavač:hrt
  • Zagreb
  
Godina izdanja:    2014
Napomena:    dvd
 
 
Cijena: 50,00 kn
  
 
Artikla trenutno nema na skladištu!
Pošaljite nam upit za film
 
 
Film u ponudi U potrazi za Markom Polom
 
U potrazi za Markom Polom

U potrazi za Markom Polom hrvatski je povijesno-dokumentarni TV serijal redatelja i scenariste Mire Brankovića.

Snimanjem TV serijala U potrazi za Markom Polom na područjima kroz koje je Marko Polo putovao, željelo se dati presjek autentičnog života ljudi sa etnološkog, povijesnog, kulturnog i gospodarskog aspekta. Prati se točna ruta gdje je on putovao oslanjajući se na njegovu knjigu Il millione, te se na toj ruti slikom i zvukom dokumentiraju, osim prikaza ljudi, običaja i života, kulturološke razlike unutar azijskog prostora. Također se gledateljima prikazuje njihov razvoj te im se na taj način pitko približavaju tri potpuno različita i relativno nepoznata vjerska i civilizacijska kruga – islamski (arapski), hinduistički (indijski) i budistički (dalekoistočni).

Voditelj gledatelja vodi kroz, egzotične krajeve i kulture, tražeći dokaze o tamošnjem prolasku Marka Pola. U razgovorima sa običnim ljudima saznajemo nevjerojatne činjenice i priče o nepoznatim običajima, vjerovanjima, obrtima, ponašanjima, ali i životnim vrijednostima koje su se razvijale ili se razvijaju u Aziji.

Kontrasti su jedni od nosivih elemenata na kojima se gradio prikaz dalekih zemalja. Velelebna zdanja poput hramova ili palača stavljena nasuprot detalja s virtuozno izrađene vaze. Objašnjenje ratne taktike mongolske vojske (tada najveće sile na svijetu) te život današnjih mongola u njihovim siromašnim jurtama (šatorima). Zatvorena Burma (Mjanmar) te sve otvorenija Kina itd. Svaka epizoda je cjelina kroz koju se provlači, kao poveznica, trag Marka Pola, a cjelokupan serijal povezuje ne samo putovanja Marka Pola nego i najveće svjetske civilizacijske krugove (europski, arapski, indijski i dalekoistočni).

Pošalji upit za film:
U potrazi za Markom Polom

 
 

 

Pošalji prijatelju link do filma:
U potrazi za Markom Polom

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Film u ponudi Znanost o Zemlji. Medicina. (Dokumentarni film)
 
.
 
 
55,00 kn
Film u ponudi Yoga (edukativni CD)
 
 
 
60,00 kn
Film u ponudi Ujević
 
 
 
90,00 kn
Film u ponudi Tri minute do udarca (dokumentarni film) DVD
 
 
 
55,00 kn
Film u ponudi Toskana (dokumentarni film)
 
 
 
50,00 kn