Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

100 zlatnih izreka o knjigama i čitanju + Najpoznatije latinske izreke - dvije knjige

 
Izdavač:Mozaik knjiga
  • Zagreb
  
Format:18
Uvez:tvrdi
Broj stranica:    51
Godina izdanja:    2017
Napomena:    komplet od 2 knjige
 
 
Cijena: 7,96 €59,97 kn
  
 
 
 
100 zlatnih izreka o knjigama i čitanju + Najpoznatije latinske izreke
 
100 zlatnih izreka o knjigama i čitanju + Najpoznatije latinske izreke

100 zlatnih izreka o knjigama i čitanju: Čitajući knjige nećeš usavršiti vještinu življenja. Život je neobuhvatno protjecanje: opire se svakom određenju. Čitajući knjige nećeš doprijeti do istine.Sve što je napisano, izmišljeno je – stvarnost se ne pokorava riječima. Čitajući knjige nećeš postati ni sretniji ni bolji – ali knjige moraš čitati da bi to shvatio.

Najpoznatije latinske izreke: Ova je knjiga namijenjena svim ljubiteljima latinskih izreka i poslovica (dicta et sententiae). Da bi ju mogli upotrebljavati i oni koji nisu učili latinski jezik, ili je njihovo poznavanje toga jezika manjkavo, kod svih je citata u zagradi naveden tradicionalni izgovor (iako je izvorni izgovor bio klasičan), a naglašeni samoglasnik u višesložnim riječima označen je grafičkim akcentom unutar kosih zagrada.
Osim imena autora navedeni su i podaci o djelu iz kojeg je citat preuzet. Kod citata za koje nije nađen podatak o djelu, naveden je samo autor. Ako autor nije naveden, znači da je nepoznat.
Citate koji su preuzeti iz pjesama mogu se naglašavati prozno ili u skladu s pravilima metrike. Gdje god je to bilo moguće naveden je metrički naglasak, što je navedeno u zagradi skraćenicom metr. Tri točkice u citatu znače da je izostavljen dio stiha. Ako su navedena barem dva stiha, granica medu njima označena je dvjema kosim crtama (//).
U slučajevima u kojima doslovni prijevod nije bio moguć (zbog gramatičke konstrukcije, upotrebe pasiva itd.) citate sujednostavno prevedeni po smislu. Za citate za koje se čini da je potrebno dodatno objašnjenje, dodano je u zagradi.
Na kraju knjige naveden je popis autora s osnovnim podacima, zatim popis djela i kratko tematsko kazalo

Pošalji upit za knjigu:
100 zlatnih izreka o knjigama i čitanju + Najpoznatije latinske izreke

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
100 zlatnih izreka o knjigama i čitanju + Najpoznatije latinske izreke

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!