Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Biseri Jadrana - Otok Vis

 
Izdavač:Fabra press
  • Zagreb
  
ISBN:978-953-7317-06-5
Format:27
Broj stranica:    250
Godina izdanja:    2007
Drugi autori/prevoditelji:    urednik Braslav Karlić
 
 
Cijena: 16,59 €125,00 kn
  
 
Artikla trenutno nema na skladištu!
Pošaljite nam upit za knjigu
 
 
Biseri Jadrana - Otok Vis
 
Biseri Jadrana - Otok Vis

Biseri Jadrana posvećeni otoku Visu prva su sveobuhvatna edicija o jednom od najudaljenijih otoka, nedovoljno poznatom biseru Jadrana, o kojem jedva da je štogod objavljeno nakon monografija Grge Novaka izdanih šezdesetih godina. Petnaestak autora, pisaca i fotografa nije propustilo ništa iz prebogate prošlosti i jednako zanimljive svakodnevice otoka. Viške stranice Bisera Jadrana otkrivaju nam život antičke Isse, ostatke iz doba grčke i rimske vladavine, ovovjekovno izranjanje njegove antičke luke, muzeje pune artefakata, kale grada Visa i Komiže. Priče i reportaže vode nas u razdoblje renesanse kada otokom vlada i u njemu uživa hvarska vlastela.


Upoznajemo poviješću prebogato XIX. stoljeće, kada se na Visu i pod Visom u dvije bitke odlučuje tko će vladati Jadranskim morem, ali i ništa manje važno XX. stoljeće, u kojem otok postaje najznačajnija saveznička baza na Jadranu i nakratko centar nove Jugoslavije, a na njegovu se kraju, zahvaljujući vlastitoj borbi, otvara svijetu i daje svoj prilog hrvatskoj neovisnosti. Stranicama edicije teče život Visa, Komiže i viških polja. Isprepliću se prošlost i sadašnjost ribara i težaka. Uranjamo u tajne božanskoga vina i život podmorja, šetamo Biševom, Svecem i viškim uvalama. Družimo se s ribarima, lanternistima i viškim alternativcima.
Autori viških bisernih priča su: Jakša Fiamengo, Joško Božanić, Mate Dolenc, Danijel Frka, Tonko Maroević, Katarina Horvat-Levaj, Veljko Barbieri, Braslav Karlić, Ljubo Gamulin, Stipe Surać i mnogi drugi.

Pošalji upit za knjigu:
Biseri Jadrana - Otok Vis

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Biseri Jadrana - Otok Vis

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Zagreb
 
Lelja Dobronić
 
 
9,95 €74,97 kn
Zagreb
 
Petar Trinajstić
 
33,18 €249,99 kn
18,58 €139,99 kn
popust
 
44 %
Zadar - fotomonografija
 
 
 
17,00 €128,09 kn
Vojska od terakote: vojnici iz drevne Kine
 
 
 
13,14 €99,00 kn
Split: povijest, kultura, umjetnička baština
 
 
 
11,95 €90,04 kn