Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Bonton

Autor:Milica Grabovac
Izdavač:Svjetlost
  • Sarajevo
  
Format:24
Uvez:tvrdi
Broj stranica:    183
Godina izdanja:    1989
Drugi autori/prevoditelji:    Vladimir Knor
 
 
Cijena: 9,95 €74,97 kn
  
 
 
 
Bonton
 
Bonton

Obzir prema pravima i osjećajima drugih nije samo osnovno pravilo ponašanja kod kuće, na javnim mjestima i u društvu, nego je to i temelj na kome je izgrađen cjelokupni društveni život.
Iz gornje premise proizlaze i sva pravila lijepog ponašanja, od osnovnog: "Nikad ne činite ništa što bi moglo na bilo koji način povrijediti druge", preko načela jednakosti: "Ne uzimajte više nego što vam pripada", bez obzira na to radi li se o klupi u parku, sjedalu u vlaku ili jelu za stolom, pa sve do detaljnih uputa o ponašanju u određenim prigodama.
No. u skladu s mudrom izrekom "Erare humanum est" ("Griješiti je ljudski"), uvijek će se dogoditi da zaboravimo nečije ime, nenamjerno nekoga uvrijedimo, stanemo mu na nogu ili upotrijebimo krivu vilicu.
Tako je to u životu i zasigurno sve to zajedno i nije tako strašno. Jer, ponašati se poput stroja po strogim pravilima nije nimalo zabavno, a niti cilj slobodnog shvaćanja života. Stoga, za razliku od sličnih knjiga, ovu shvatite kao podsjetnik, a ne kao zakon po kojem se treba vladati.
A ako ste uz to još doznali nešto novo i zanimljivo, to će značiti da je ova naša knjiga postigla cilj i opravdala svoju temeljnu namjenu.

Pošalji upit za knjigu:
Bonton

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Bonton

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Hrvati Boke Kotorske kroz povijest
 
 
30,66 €231,01 kn
29,07 €219,03 kn
popust
 
5 %
Drei Schriften Drei Sprachen: Kroatische Schriftdenkmaeler und Drucke durch Jahrhunderte
 
 
 
17,12 €128,99 kn