Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Bosanske basne (strip)

Autor:Tomaž Lavrič
Izdavač:Fibra
  • Zagreb
  
ISBN:9789537437027
Format:21x28 cmj
Uvez:tvrdi
Broj stranica:    84
Godina izdanja:    2018
Napomena:    strip, crno-bijeli
 

 
Cijena:  9,95 €74,97 kn
Popust:  2,12 € 15,97 kn (21%)
  
Vaša cijena:  7,83 €59,00 kn
 
Artikla trenutno nema na skladištu!
Pošaljite nam upit za knjigu
 
 
Bosanske basne (strip)
 
Bosanske basne (strip)

Tomaž Lavrič, najpoznatiji slovenski suvremeni strip autor, je započeo karijeru 1988. u Mladini kao ilustrator i crtač popularnih satiričnih pasica Diareja. Jedanaest godina kasnije, ugledni mu francuski izdavač Glenat objavljuje strip-album Bosanske basne, ratnu dramu kojom se probija na zahtjevno francusko tržište. Njegov francuski prvijenac nailazi na odlične reakcije publike i kritike osvojivši Grand Prix festivala u Sierreu, te Srebrnog lava u Bruxellesu, što mu otvara vrata za brojne nove projekte.

Bosanske su basne emotivna i potresna zbirka priča o naličju rata u Bosni i Hercegovini, o njegovom apsurdu i besmislu, o agoniji, beznađu, mržnji, pohlepi, gluposti, o ljudima i zvijerima, o životu i smrti. Iako grafički snažnog crno-bijelog izričaja, autor uspijeva prikazati rat sa mnoštvom sivih nijansi i izreći puno, puno više istine o njemu nego većina ostalih djela koja se bave istom temom.

Bosanske basne su prva knjiga u našoj ediciji Biblioteka ORKA, biblioteci međusobno neovisnih, cjelovitih crno-bijelih stripova snažnog autorskog pečata (kako grafičkog, tako i narativnog), po izboru našeg urednika.

Pošalji upit za knjigu:
Bosanske basne (strip)

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Bosanske basne (strip)

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!