Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Dražen: život i ostavština košarkaškog Mozarta

Autor:Todd Spehr
Izdavač:Mozaik knjiga
  • Zagreb
  
Format:26
Uvez:meki
Broj stranica:    279
Godina izdanja:    2016
Napomena:    Knjiga je u odličnom stanju
 

 
Cijena:  99,00 kn
Popust:  30,00 kn (30%)
  
Vaša cijena:  69,00 kn
 
Artikla trenutno nema na skladištu!
Pošaljite nam upit za knjigu
 
 
Dražen: život i ostavština košarkaškog Mozarta
 
Dražen: život i ostavština košarkaškog Mozarta

Knjiga DRAŽEN – ŽIVOT I OSTAVŠTINA KOŠARKAŠKOG MOZARTA donosi biografiju jednog od najvećih hrvatskih i svjetskih košarkaša svih vremena.

Autoriteti iz svijeta američke profesionalne košarke smatrali su europske košarkaše 1980-ih plošnim igračima čiju je pravu vrijednost teško odrediti. Dražen je promijenio to razmišljanje.

Dražen je bio veličanstven hrvatski košarkaš kojeg su talent i provokativna osobnost na terenu učinili zvijezdom na njegovu matičnom kontinentu, prije nego što je postao jedan od prvih Europljana koji su se okušali u NBA ligi. Na početku se morao boriti za pravu priliku u Portlandu. A njegov doprinos momčadi New Jersey Netsa podignuo je taj posrnuli klub iz pepela. Njegov status jednog od elitnih šutera lige i ugled nepokolebljiva borca na terenu pomogao je otvoriti vrata NBA lige europskim igračima.

Draženov uspjeh postao je lučonoša nade njegovim izmučenim sunarodnjacima, koji su nakon raspada Jugoslavije trpjeli u mraku ratnih strahota. Našavši motivaciju u tome, ostvario je svoj potencijal i izdignuo se do statusa zvijezde NBA lige. Međutim, u trenutku kada mu je karijera bila u usponu, njegov život tragično je prekinut u teškoj nesreći na skliskoj njemačkoj prometnici 1993. godine. Njegova strast, odlučnost i polet i dalje su nadahnuće u svijetu međunarodne košarke.

Ovo je njegova priča.

Pošalji upit za knjigu:
Dražen: život i ostavština košarkaškog Mozarta

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Dražen: život i ostavština košarkaškog Mozarta

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Zlatna košarka Mirka Novosela
 
 
 
119,00 kn