Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Drumski štakor

Autor:Julija Donaldson
Izdavač:Ibis grafika
  • 0
  
ISBN:9789537997519
Format:26
Uvez:tvrdi
Broj stranica:    32
Godina izdanja:    2018
 

 
Cijena:  11,95 €90,04 kn
Popust:  0,67 € 5,05 kn (6%)
  
Vaša cijena:  11,28 €84,99 kn
 
 
 
Drumski štakor
 
Drumski štakor

Najnovija slikovnica Julije Donaldon Drumski štakor, priča je o pohlepnom i oholom štakoru koji je utjerivao strah šumskim stvorenjima.

Svaki dan je jahao šumskim putem i otimao životinjama sve što poželi. Ipak netko će mudar i lukav stati na kraj nezasitnom štakoru.

Simpatični zlica naposljetku će naučit najvažniju životnu lekciju – da se pohlepa ne isplati i da jedini koji “profitiraju” u životu su oni pametniji.

Drumski štakor bio je zlica i štakor pun oholosti koji je utjerivao strah šumskim stvorenjima. Zločesti štakor svakog dana jahao je šumskim putem i uzimao sve što poželi.
Kada bi susreo neku životinju tražio je da mu preda čokolade, lizalice i karamele. Ako ne bi imala ništa od slatkiša, štakor bi joj uzeo svu hranu. Zečici je uteo djetelinu, vjeverici orahe, mravima tvrdi list… Nitko nije bio pošteđen njegove pohlepe. Drumski štakor je ukrao čak i sijeno od vlastitog konja!
No, hoće li ipak netko stati na kraj oholom štakoru?

Kao i u ranijim radovima Julije Donaldson, priča o Drumskom štakoru također nosi pouku. S jedne strane autorica nam skreće pažnju na zamke modernog konzumerizma, naglašavajući da materijalne vrijednosti nisu važnije od ljubavi, prijateljstva i brige za druge. Istovremeno autorica u priči dokazuje da se pohlepa i zločestoća ne isplate i da jedini koji dobivaju u životu su oni – pametniji.
Umjesto da se sam potrudi za hranu, štakor je odlučio uzeti sve što poželi od drugih, da bi na kraju kao i svi nezasitni ljudi – ostao bez svega.

O autorima
Julia Donaldson, autorica popularnih stihova inspiraciju za popularnu pjesmu Drumski štakor (engl. “The Highway Rat”) pronašla je u poemi The Highwayman, proslavljenog engleskog književnika Alfreda Noyesa.
Ilustracije Axela Schefflera u pjesmi Drumski štakor i ovaj će vas put oduševiti detaljima, inteligencijom i humorom prateći tako smiješnu notu pjesme.
Po predlošku popularne pjesme Julije Donaldson, snimljen je zapaženi kratkometražni animirani film “The Highway Rat” koji je emitiran na BBC-u 25. prosinca 2017.

Pošalji upit za knjigu:
Drumski štakor

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Drumski štakor

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Zvijezda Repić
 
 
 
7,83 €59,00 kn
Zog i leteći liječnici
 
 
11,95 €90,04 kn
11,28 €84,99 kn
popust
 
6 %
Zog
 
 
11,95 €90,04 kn
11,28 €84,99 kn
popust
 
6 %
Životinjska pametceda
 
 
 
23,89 €180,00 kn
Žirafica je tužna jer djeda više nema
 
 
 
6,50 €48,97 kn