Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Duhovna baština Stepinčeva i Kuharićeva zavičaja - Svećenička i redovnička zvanja rimokatoličkih župa Jaskanskoga dekanata

Autor:Anđelko Koščak
Izdavač:Kršćanska sadašnjost d.o.o. Župa Sv. Nikole biskupa, Jastrebarsko Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom
  • Zagreb
  
ISBN:978-953-59430-0-6
Format:31
Uvez:tvrdi
Broj stranica:    495
Godina izdanja:    2017
 

 
Cijena:  37,16 €279,98 kn
Popust:  3,98 € 29,99 kn (11%)
  
Vaša cijena:  33,18 €249,99 kn
 
 
 
Duhovna baština Stepinčeva i Kuharićeva zavičaja
 
Duhovna baština Stepinčeva i Kuharićeva zavičaja

Opsežna monografija posvećena je ljudima vjersko-crkvenoga života – svećenicima, biskupima, redovnicama i redovnicima – jaskanskoga kraja.

Riječ je o intelektualcima koji su se obrazovali u Zagrebu, ali velikim dijelom i u drugim današnjim i nekadašnjim središtima kao što su Bolognja, Beč, Rim, Innsbruck i drugi, a koji su svojim javnim djelovanjem, kako u Crkvi tako i u društvu, oplemenjivali jaskanski zavičaj u kojem su rođeni, ali i čitavu domovinu.

Među njima svakako su najzvučnija imena bl. kardinala Alojzija Stepinca i Sluge Božjega kardinala Franje Kuharića, biskupa Martina Borkovića, zatim Stjepana Bakšića, Janka Penića, Franje Cvetana, ali i ljudi poput Rafaela Levakovića, Benedikta Vinkovića, Nikole Horvata, Ferdinanda Rožića, Josipa Torbara, Vladimira Rožmana, Pavla Lončara, Milana Strahinšćaka, Stjepana Mrakužića, Vatroslava Repara i drugih.

„Crkveno-teološki, ovo je djelo izvorni doprinos proučavanju života i utjecaja crkvenih službenika na društveno-kulturno-političku situaciju u prošlosti u Jastrebarskom dekanata i svojevrsni odgovor na pitanje o značenju, utjecaju i doprinosu crkvenih službenika jaskanskoga zavičaja u životu Crkve u Hrvata kako u prošlosti tako i danas“, piše jedan od recenzenata Stjepan Baloban.

„Knjiga je protkana mnogobrojnim zanimljivim anegdotama, uzbudljivim i dirljivim prizorima, a čitateljima preporučujem da svakako obrate pozornost i na fusnote, bilješke ispod teksta, jer će i u njima pronaći obilje vrijednih podataka. Osim bogatih biografskih prikaza, u Duhovnoj baštini možete uživati u različitim književnim žanrovima, od nježnih lirskih odlomaka, duhovitih i komičnih dogodovština sve do napetih ratnih i poratnih prizora“, piše drugi recenzent Nino Škrabe.

Monografija je tiskana kao suizdanje Župe Sv. Nikole biskupa, Jastrebarsko, Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom i Kršćanske sadašnjosti. Preuzeto iz KS.

Pošalji upit za knjigu:
Duhovna baština Stepinčeva i Kuharićeva zavičaja

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Duhovna baština Stepinčeva i Kuharićeva zavičaja

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!