Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Elektrotehnički priručnik

Autor:Gerhard Brechmann
Izdavač:Tehnička knjiga
  • Zagreb
  
Preveo:SREĆKO ŠOŠTARIĆ, DALIBOR ŠOŠTARIĆ, JAROSLAV VISTRIČKA, ZVONIMIR VISTRIČKA
ISBN:86-7059-153-7
Format:19
Uvez:meki
Broj stranica:    332
Godina izdanja:    1991
Drugi autori/prevoditelji:    Werner Dzieia, Heinrich Hubscher, Dieter Jagla, Jurgen Klaue, Ernst Hornemann ,SREĆKO ŠOŠTARIĆ, DALIBOR ŠOŠTARIĆ, JAROSLAV VISTRIČKA, ZVONIMIR VISTRIČKA
Napomena:    iz antikvarijata
 

 
Cijena:  27,87 €209,99 kn
Popust:  13,27 € 99,98 kn (48%)
  
Vaša cijena:  14,60 €110,00 kn
 
Artikla trenutno nema na skladištu!
Pošaljite nam upit za knjigu
 
 
Elektrotehnički priručnik
 
Elektrotehnički priručnik

Nagli razvitak tehnologije i tehnike, a posebno elekrotehnike postavlja pred stručnjake sve veće zahtjeve. Područje elektrotehnike toliko je opsežno da ga pojedinac praktički ne može cijelog obuhvatiti i usvojiti. Zato se sve više traže pregledni i sažeti priručnici koji sustavno i sređeno pružaju osnovne informacije iz određenog tehničkog i znanstvenog područja.
Priručnik koji se nalazi pred Vama jedan je od takvih temeljnih priručnika u nizu knjiga Iz elektrotehnike. Ima višestruku namjenu. Zbog mnoštva tabličnih podataka, preglednih crteža i dijagrama te sažetog, ali dovoljno informativnog, teksta koji ih prati, priručnik će korisno poslužiti inženjerima svih struka kao i stručnjacima u praksi za potrebe projektiranja, proizvodnje i održavanja. Priručnik je i korisno pomagalo studentima i đacima u svladavanju gradiva i izradi zadataka.
Vrlo pregledni i djelomično višebojni prikazi, bogata suvremena elektrotehnička terminologija i sustavna podjela po poglavljima olakšavaju brzo snalaženje pri upotrebi knjige. Listajući priručnik lako se je moguće uvjeriti da je kod sastavljanja gradiva posebna pozornost obraćena na preglednost. To je ostvareno odnosom teksta i slika kroz naglašavanje važnijeg od manje važnog, te preglednošću informacija.
Sustavno upućivanje na JUS propise, a gdje oni ne postoje na DIN i VDE norme, proširuje područje informacija. Samo po sebi je razumljivo da su u priručniku primijenjeni standardi, propisi i norme koji su aktualni i koji se primjenjuju u praksi.
Tehnički podaci u priručniku tako su izneseni da se za sva izračunavanja mogu primijeniti džepna računala, pa zato opseg knjige ne opterećuju suvišne matematičke formule.
Gdje god je to bilo opravdano u priručniku su uzimane u obzir tendencije razvitka u područjima kojima se priručnik bavi. Tako je na primjer obrađeno mikroračunalo, a na određenim mjestima navedene su veze s tehnikom obrade i prijenosom informacija. Energetskoj elektronici je posvećeno posebno poglavlje, a u poglavljima o tehnici upravljanja i regulacijskoj tehnici navedeni su programi za upravljanje.
Nadamo se da je suvremeno koncipiranim priručnikom postignuto razdvajanje aktualne problematike od one koja ostaje iza nas.
Kolektiv autora kao i prevoditelji nastojali su dati tehničkoj javnosti prijeko potrebno pomagalo. Koliko je u tome postignuto rado ćemo čuti u bliskoj budućnosti.

Pošalji upit za knjigu:
Elektrotehnički priručnik

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Elektrotehnički priručnik

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Poluvodički elektronički elementi
 
 
30,39 €228,97 kn
17,12 €128,99 kn
popust
 
44 %
Fizikalne veličine i mjerne jedinice međunarodnog sustava (SI)
 
 
 
9,16 €69,02 kn