Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Elektrotehnički rječnik njemačko-hrvatski

 
Izdavač:Školska knjiga
  • Zagreb
  
Uvez:Tvrdi s ovitkom
Broj stranica:    1232
Godina izdanja:    1996
 

 
Cijena:  460,00 kn
Popust:  50,00 kn (11%)
  
Vaša cijena:  410,00 kn
 
 
 
Elektrotehnički rječnik njemačko-hrvatski
 
Elektrotehnički rječnik njemačko-hrvatski

Rječnik obuhvaća jezično blago od oko 120 000 natuknica suvremene elektrotehnike
U riječnik su uvršteni i nazivi iz onih područja tehnike, fizike, kemije i matematike koji su u neposrednoj vezi s elektrotehnikom. Rječnik obuhvaća jezično blago od oko 120 000 natuknica suvremene elektrotehnike, koja je važan dio tehnike, industrije i tehnologije, te stoga može poslužiti znanstvenicima, inženjerima i tehničarima, prevoditeljima i studentima, a dobro će doći i pri proučavanju opsežne, i u svijetu vrlo cijenjene, njemačke stručne i znanstvene literature. Posebna je pozornost posvećena hrvatskim nazivima, jer se hrvatska terminologija s područja elektrotehnike neprekidno razvija.

To je prvi tako iscrpan rječnik koji obuhvaća engleske termine s tog područja, a plod je iznimnog rada pokojnoga profesora FER-a Vladimira Muljevića, koji je hrvatskoj znanosti dao golem doprinos svojim dugogodišnjim djelovanjem na promicanju elektrotehnike, znanosti kojoj je posvetio cijeli svoj život.

Na FER-u je osnovao Zavod za regulacionu i signalnu tehniku, na čijem je čelu bio 28 godina, potaknuo je osnivanje seminara JUREMA (danas KOREMA) i desetak godina bio njegov predsjednik: pokretač je i glavni urednik časopisa »Automatizacija i hrvatsko sveučilište«: pokretač je i organizator Tehničke enciklopedije Leksikografskoga zavoda u Zagrebu i član prvoga redakcijskoga odbora: jedan je od utemeljitelja Tehničkog muzeja u Zagrebu, jedan je pokretača i prvi predsjednik Zajednice diplomiranih inženjera Elektrotehničkog fakulteta u Zagrebu (AMAC-a). Kruna njegova rada neprijeporno je impresivna bibliografija: objavio je više od 450 znanstvenih i stručnih priloga, nekoliko knjiga, udžbenika i sveučilišnih skripata, Njemačko-hrvatski elektrotehnički rječnik i Hrvatsko-njemački elektrotehnički rječnik (za koje je 2001. dobio Strossmayerovu nagradu). Jedan je od autora knjige o Nikoli Tesli, objavljene 2006. g. u izdanju Školske knjige.

Vladimir Muljević je za života (umro je 2007. u 94. godini) dobio mnoštvo nagrada, priznanja i počasti, među ostalim Republičku godišnju nagradu »Fran Tućan« (1988.), Državnu nagradu tehničke kulture »Faust Vrančić« za životno djelo (1996.), Nagradu »Josip Juraj Strossmayer« (2001.), Nagradu »Nikola Tesla« Hrvatske sekcije IEEE (2006.). Bio je počasni doktor Sveučilišta u Rostocku te počasni član Hrvatske akademije tehničkih znanosti.

- više od 100 000 jezičnih termina suvremene elektrotehnike kao važnog dijela tehnike, industrije i tehnologije
- nazivlje s područja visokonaponske tehnike, proizvodnje, prijenosa i razdiobe električne energije, električnih strojeva, aparata, dojavne tehnike, kao i mjerne i regulacijske tehnike, elektrokemije, elektronike, elektroničnih računala te tehnike poluvodičkih elemenata
- nazivlje s područja supravodljivosti, laserske tehnike i optoelektronike, kao i s područja tehnike, fizike, kemije, matematike koja su u neposrednoj vezi s elektrotehnikom
- nezaobilazan priručnik za znanstvenike, inženjere i tehničare, prevoditelje i studente

Pošalji upit za knjigu:
Elektrotehnički rječnik njemačko-hrvatski

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Elektrotehnički rječnik njemačko-hrvatski

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!