Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Filozofi i ljubav - Ljubav od Sokrata do Simone de Beauvoir

Autor:Aude Lancelin
Izdavač:Tim press
  • Zagreb
  
Preveo:Divina Marion
ISBN:978-953-8075-13-1
Format:20
Uvez:meki
Broj stranica:    252
Godina izdanja:    2016
Drugi autori/prevoditelji:    Marie Lemonnier ,Divina Marion
 

 
Cijena:  145,00 kn
Popust:  5,00 kn (3%)
  
Vaša cijena:  140,00 kn
 
Artikla trenutno nema na skladištu!
Pošaljite nam upit za knjigu
 
 
Filozofi i ljubav
 
Filozofi i ljubav

Filozofi i ljubav. Ljubav od Sokrata do Simone de Beauvoir djelo je dviju novinarki ugledne francuske kulturne tjedne novine „Le Nouvel Observateur“, Aude Lancelin, zamjenice glavnog urednika, i Marie Lemonnier.

Poznata izreka kaže da ljubav i filozofija teško mogu živjeti zajedno. Čak ni svaka u svojoj sobi, bar otkako su nastupila moderna vremena. Pred sveopćim razočaranjem u svijet, ljubav, taj nadasve očaravajući osjećaj, navodno bi se vrlo lako pokolebala i odustala. Mali Amor, u svojemu istodobno djetinjastom i neprijateljskom liku, s krilima koja skrivaju ubojiti luk, pridružio bi se drugim bogovima na groblju starih budalaština. Upravo taj motiv pokreće knjigu Filozofi i ljubav.

Kako je bavljenje filozofijom kroz povijest uglavnom bila povlastica muškaraca, rasprave na temu ljubavi tako su i jednostrane u svojoj ograničenosti, što će biti podloga ovom živopisnom, učestalo suptilno ironičnom, ali lijepo napisanom štivu podatnom široj publici.
Brojne povijesne i filozofske reference te reference iz suvremene fikcije prate portrete Sokrata, Lukrecija, Epikura, Montaignea, Jean-Jacquesa Rousseaua, Kanta, Schopenhauera, Kierkegaarda, Nietzschea, Heideggera i Arendt te Sartrea i de Beauvoir, ali i idejnu ostavštinu ovih trinaestero filozofa čije će vas nečuveno licemjerje te često nerazumni postupci i ideje nasmijati, a možda i nečemu podučiti.

Pošalji upit za knjigu:
Filozofi i ljubav

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Filozofi i ljubav

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Život nastaje iz života
 
 
 
69,00 kn
Život nastaje iz života
 
 
 
79,00 kn
Živa baština
 
 
250,00 kn
220,00 kn
popust
 
12 %
Zen budizam i psihoanaliza
 
 
 
99,00 kn
Umijeće postizanja sreće
 
 
99,00 kn
79,00 kn
popust
 
20 %