Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Fobija

 
Izdavač:Naklada Jesenski i Turk
  • Zagreb
  
Preveo:Igor Grbić
ISBN:953-222-149-2
Format:17
Uvez:meki
Broj stranica:    76
Godina izdanja:    2003
 

 
Cijena:  39,00 kn
Popust:  9,00 kn (23%)
  
Vaša cijena:  30,00 kn
 
Artikla trenutno nema na skladištu!
Pošaljite nam upit za knjigu
 
 
Fobija
 
Fobija

Svi mi proživljavamo blage ili teške fobije kojima se naši strahovi i odbojnosti kristaliziraju oko određenog objekta ili situacije. Neke tipične fobije smatramo normalnim dijelom djetinjstva – strah od mraka, divljih životinja, uljeza.


Ivan Ward upoznaje nas sa nizom tumačenja fobija. Bihevioristi ih doživljavaju kao uvjetovanu reakciju na neko zastrašujuće iskustvo, a prema genetičkom tumačenju, fobije su evolucijska ostavština stvarnih prijetnji iz okoliša – zmija, paukova, munja i sličnog. No, stanje teške fobije također je i izrazito iracionalno – otkud tako nesavladiva tjeskoba pri pogledu na ptičje pero ili pomisli na prelazak mosta? Upravo tu nedoumicu nastoji razriješiti psihoanaliza. Na primjerima uobičajenih iskustava, priča strave i užasa, filmova Alfreda Hitchcocka i kulturne povijesti rasizma, ova knjiga rasvjetljava grozomorni svijet fobija kod pojedinca i u društvu.


Ivan Ward voditelj je obrazovanja u Freud Museum i izvanredni profesor na London Guildhall University. Urednik je edicije Ideje u psihoanalizi izdavača Icon Books, te autor Psihoanalize za početnike (također u prijevodu Naklade Jesenski i Turk).

Pošalji upit za knjigu:
Fobija

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Fobija

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Živjeti bez droge
 
 
 
89,00 kn
Živjeti bez depresije
 
Claudio Aros
 
 
69,00 kn
Živjeti bez bolova
 
 
 
99,00 kn
Zdravlje vaših dječaka
 
.
 
69,00 kn
62,00 kn
popust
 
10 %
Zašto Kinezi ne broje kalorije
 
Lorraine Clissold
 
 
119,00 kn