Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Godina opasnog sanjanja

Autor:Slavoj Žižek
Izdavač:Fraktura
  • 0
  
Preveo:Damir Biličić
Format:13x21
Uvez:tvrdi
Godina izdanja:    2013
 

 
Cijena:  18,45 €139,01 kn
Popust:  1,20 € 9,04 kn (7%)
  
Vaša cijena:  17,25 €129,97 kn
 
 
 
Godina opasnog sanjanja
 
Godina opasnog sanjanja

Bila je to godina opasnog sanjanja. Godina 2011. nije iznenadila svijet samo različitim vrstama prosvjeda, od New Yorka preko Kaira do Londona i Atene, već i opskurnim destruktivnim fantazijama rasističkih populista od Mađarske i Arizone, sve do masovnog ubojice Andersa Breivika. Nezadovoljstvo i dalje tinja, bijes je sve veći, a novi se revolti množe. Zašto? Zato što, kaže Slavoj Žižek, događaji iz 2011. daju obrise nove političke ere. Premda nisu uvijek prepoznatljivi ili određeni, to su fragmenti jedne utopijske budućnosti prisutni u sadašnjosti. Godina opasnog sanjanja najnovija je knjiga najpoznatijeg filozofa svijeta koja kroz poznati Žižekov stil, ali uz niz iznenađenja i domišljatih teorijskih skokova, pruža ne samo zabavno nego i poučno štivo, pa i priručnik za “opasna vremena” koja su pred nama.

“Najopasniji filozof Zapada.”
Adam Kirsch, The New Republic

“Veliki provokator i iznimno sugestivan, pa čak i poletan pisac... Strast i aforistička energija Žižekova pisanja očaravaju....”
Los Angeles Times

“Takva strast kod čovjeka čiji je rad most između fenomena popularne kulture i velikih apstraktnih problema egzistencije inspirativna je, zabavna i širi se radoznalim umovima diljem svijeta.”
Daily Telegraph

Pošalji upit za knjigu:
Godina opasnog sanjanja

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Godina opasnog sanjanja

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!