Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Historija naroda Jugoslavije, 1-2

Autor:Bogo Grafenauer at all...
Izdavač:Školska knjiga
  • Zagreb
  
Format:23
Uvez:tvrdi
Broj stranica:    2312
Godina izdanja:    1953
Napomena:    2 sveska, u odličnom stanju
 
 
Cijena: 43,67 €329,03 kn
  
 
 
 
Historija naroda Jugoslavije, 1-2
 
Historija naroda Jugoslavije, 1-2

2 sveska: I.knjiga: Period od prethistorije do druge polovice XV.stoljeća., II.knjiga: Period od druge polovice XV.stoljeća do potkraj XVIII.stoljeća.

Redakciona komisija I.knjige: Anto Babić, Ivan Božić, Ferdo Gestrin, Bogo Grafenauer, Mihailo Dinić, Dragoslav Janković, Jagoš Jovanović, Ljuben Lape, Dušan Perović, Jaroslav Šidak, Jorjo Tadić, Nikola Vučo i Fran Zwitter.

Redakciona komisija II.knjige: Vladimir Babić, Vaso Čubrilović, Branislav Đurđev, Nedim Filipović, Ferdo Gastrin, Bogo Grafenauer, Nada Klaić, Ljuben Lape, Arpad Lebl, Mitra Mitrović, Fedor Moačanin, Jorjo Tadić i Fran Zwitter.

 

... Na suradnju je pozvan vrlo širok krug historičara iz svih naših republika, koji su, uglavnom, preuzeli na sebe da obrade svoje nacionalne historije i prema svojoj specijalnosti izvršili među sobom raspodjelu gradiva, uzimajući kao temelj plan, koji je izradila komisija. ...

Ovo je djelo prvi opsežniji pokušaj tumačenja naše prošlosti na temelju historijskog materijalizma. Rad na njemu bio je skopčan s velikim teškoćama, koje su uvjetovane uvelike rezultatima i stupnjem razvitka naše dosadašnje historiografije. Mnogi momenti, pa i čitave strane historijskog razvitka naših naroda ostale su neistražene. Otuda i mnogi otvoreni problemi i praznine, koji se nisu mogli rješavati bez novog istraživačkog rada i prethodne monografijske obradbe, a taj se posao nije ni mogao obaviti u vezi s ovim radom. Ali pokraj svih nedostataka i tragova starih shvaćanja, koja nisu još savladana i ispoljavaju se u rješavanju nekih pitanja, ovo je djelo i znatan napor, da se krene korak naprijed u materijalističkom osvjetljivanju naše prošlosti.Uvez: tvrdi, platneni; latotisak na koricama i hrptu.

Pošalji upit za knjigu:
Historija naroda Jugoslavije, 1-2

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Historija naroda Jugoslavije, 1-2

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Zbornik kralja Tomislava
 
 
 
35,70 €268,98 kn