Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Hrvati u Boki Kotorskoj - Migracije, svadbeni običaji, identitet

Autor:Marijeta Rajković Iveta
Izdavač:Srednja Europa
  • 0
  
ISBN:9789537963927
Format:24
Broj stranica:    168
Godina izdanja:    2018
Drugi autori/prevoditelji:    Matija Dronjić
 

 
Cijena:  22,30 €168,02 kn
Popust:  2,52 € 18,99 kn (11%)
  
Vaša cijena:  19,78 €149,03 kn
 
 
 
Hrvati u Boki Kotorskoj
 
Hrvati u Boki Kotorskoj

Knjiga Marijete Rajković Ivete i Matije Dronjića "Hrvati u Boki kotorskoj. Migracije, svadbeni običaji, identiteti" rezultat je projekta KZU „Napredak“ Gornja Lastva, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Instituta za etnologiju i folkloristiku iz Zagreba, pod nazivom „Terensko istraživanje običaja, napjeva i plesova u selu Gornja Lastva i drugim naseljima tivatskog i kotarskog zaljeva u Boki kotorskoj.“

Projekt se odvijao u tri etape od 2009. do 2012. godine s ciljem da se terenskim istraživanjem i stručnom obradom prikupljenih podataka zabilježi i tako spasi od zaborava nematerijalna kulturna baština hrvatskog življa Boke kotorske. Nematerijalna kulturna baština je zbog svoje prirode uvijek manje vidljiva od materijalne, a pogotovo kada je broj onih kojima pripada i koji je stvaraju tako mali i disperzan u prostoru poput hrvatskog življa Boke.

U knjizi su prikazane dvije teme: migracije i svadbeni običaji. Knjiga donosi brojne iskaze iz sjećanja na život i običaje Hrvata u Boki kotorskoj te je bogato opremljena izvornim fotografijama.

Pošalji upit za knjigu:
Hrvati u Boki Kotorskoj

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Hrvati u Boki Kotorskoj

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Knjiga općena: monografija Mimica
 
 
 
22,43 €169,00 kn