Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Hrvatska pisana kultura 1 - 1. svezak: VIII.-XVII. stoljeće

 
Autor:Josip Bratulić i Stjepan Damjanović
Izdavač:Izdavačka kuća Veda
  • 0
  
ISBN:978-953-96657-4-4
Format:29 cm
Uvez:tvrdi
Broj stranica:    359
Godina izdanja:    2005
Drugi autori/prevoditelji:    fotografije Nikola Žulj
Ilustracije:    ilustr.
 

 
Cijena:  59,73 €450,04 kn
Popust:  39,73 € 299,35 kn (67%)
  
Vaša cijena:  20,00 €150,69 kn
 
 
 
Hrvatska pisana kultura 1
 
Hrvatska pisana kultura 1

Monografija 'Hrvatska pisana kultura' akademika Josipa Bratulića i Stjepana Damjanovića rezultat je nastojanja da se pregledno i na jednom mjestu predstave najznačajniji tragovi hrvatske pisane kulture u povijesnoj vertikali u rasponu od devet stoljeća. Kronološki prikaz kulturne proizvodnje obuhvaća djela različita karaktera: najviše ih ima iz područja književnosti i jezikoslovlja, no zastupljeni su i relevantni teološki, pravni, povijesni, filozofski i leksikografski tekstovi.

IZ RECENZIJA:

Posrijedi je iznimno vrijedna knjiga, značajan prilog hrvatskoj kulturi. Pisana je stručno, metodološki konsekventno, ali pristupačno i primjerenim diskursom. Namijenjena je raznolikoj publici: intelektualcima, studentima, akademskoj zajednici u najširem smislu riječi, ali i svima koji se zanimaju za pisanu riječ i cijene dobru knjigu.
prof. dr. sc. Krešimir Nemec

Knjiga obuhvaća 200 najvažnijih djela hrvatske pisane kulture u razdoblju od VIII. do XVII. stoljeća, pisane hrvatskim, latinskim i staroslavenskim jezikom, odnosno latinicom, glagoljicom i ćirilicom. Zastupljeni su svi oblici pisane kulture: natpisi, grafiti, rukopisi, tiskane knjige, te različite vrste knjiga: misali, brevijari, evanđelistari, molitvenici, zbornici, statuti, rječnici, gramatike, enciklopedije, leksikoni i priručnici. U knjizi su obrađene stilske epohe srednjeg vijeka, humanizma i renesanse i baroka s prikazom povijesnih, političkih, kulturnih, književnih i jezičnih prilika na hrvatskim prostorima od VIII. do XVII. stoljeća.

Prikazano je više od 400 originalnih likovnih priloga u boji. Knjiga zadrži raznovrsna kazala za brzo pronalaženje i kretanje kroz sadržaje knjige: kazalo djela, kazalo imena i kazalo likovnih priloga.

Na kraju knjige su vrlo opsežni sažeci na engleskoim i njemačkom jeziku.

Pošalji upit za knjigu:
Hrvatska pisana kultura 1

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Hrvatska pisana kultura 1

 
 
 

Slike

Prelistajte knjigu

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Hrvatska pisana kultura 3
 
Josip Bratulić i Stjepan Damjanović
 
59,73 €450,04 kn
20,00 €150,69 kn
popust
 
67 %