Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Istanbul - Grad sjećanja: 439 fotografija

 
Autor:Orhan Pamuk
  
Preveo:Ekrem Čaušević
Format:23
Uvez:tvrdi sa ovitkom
Broj stranica:    571
Godina izdanja:    2019
 

 
Cijena:  250,00 kn
Popust:  51,00 kn (20%)
  
Vaša cijena:  199,00 kn
 
 
 
Istanbul
 
Istanbul

U prelijevanju uspomena i povijesti, mozaiku obiteljskih fotografija, portreta pjesnika, slikara i paša, likovne kritike, metafizičkih promišljanja, s pokojom fantastičnom crticom, Orhan Pamuk stvara novu proznu formu: kaleidoskop rodnoga grada na susretu svjetova, koji je oblikovao njegovu književnu maštu.

Od djetinjstva autor sazrijeva sa spoznajom da građane Istanbula povezuje zajednička sjeta: svijest da žive na ruševinama slavnog carstva, u zemlji koja se trsi da postane modernom na vrtoglavu raskrižju Istoka i Zapada. Na pozadini oronulih spomenika, zapuštenih vila i sablasnih uličica u izgubljenom raju na Bosporu, Pamuk vlastiti osjećaj pripadnosti mjestu i povijesti preklapa sa slikama i pričama svojih preteča. Iscrtava putanju bogata, a katkad i mračna života u mašti, koji mu je kao malenu sanjaru pružio utočište od obiteljskih sukoba i previranja – i ostao nepresušan izvor nadahnuća piscu u kojeg se prometnuo.

S dvjesto dodatnih fotografija i predgovorom, novo izdanje knjige "Istanbul – Grad, sjećanja" u isti je mah panoramski i intiman, nezaobilazan portret bajnog velegrada iz pera nobelovca Orhana Pamuka.

Pošalji upit za knjigu:
Istanbul

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Istanbul

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!