Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Katedrala mora

Autor:Ildefonso Falcones
Izdavač:Mozaik knjiga
  • Zagreb
  
Preveo:David Prpa
ISBN:9789531403658
Format:24
Uvez:tvrdi
Broj stranica:    644
Godina izdanja:    2008
 
 
Cijena: 110,00 kn
  
 
Artikla trenutno nema na skladištu!
Pošaljite nam upit za knjigu
 
 
Katedrala mora
 
Katedrala mora

Četrnaesto je stoljeće i Barcelona proživljava zlatno doba svog procvata. Njezini najpokorniji stanovnici dovlače kamen po kamen i grade svojemu gradu veličanstvenu katedralu, Katedralu mora. U sjeni gradnje odvija se život odbjegloga roba Bernata i njegova maloga sina Arnaua, čiji će se životi zbog povijesnih i političkih prilika odvijati u vječnoj potrazi za slobodom i dostojanstvom.

Nakon gladi, kuge, nesretne mladenačke ljubavi i Inkvizicije, Arnauov će se život graditelja katedrale promijeniti kad ga kralj zbog iskazane hrabrosti u ratu imenuje barunom, ali protiv njegove volje ženi s Elionor, ženom koja ga nikada neće istinski privući. Iako će na kraju postati i barun i uspješan bankar i vojnik, Arnauova potraga za ljubavlju nikad neće prestati iako će ga i povijest i politika i sudbina na tom putu stalno ometati.

«Katedrala mora» povijesni je roman koji je postao velikom svjetskom uspješnicom. Preveden na 30-tak jezika i objavljen širom svijeta, ovaj roman donosi mnogo više od uzbudljive povijesne priče: on nam govori što znači biti čovjek, otac, sin i, najvažnije, što znači biti slobodan.

Roman je nagrađen i uglednim nagradama: Euskadi de Plata za najbolji španjolski roman, Què Leer za najbolji roman i talijansku nagradu “Giovanni Boccaccio” za najbolji strani roman.

Pošalji upit za knjigu:
Katedrala mora

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Katedrala mora

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Veritas
 
 
189,00 kn
129,00 kn
popust
 
32 %
Rat nema žensko lice
 
 
200,00 kn
189,00 kn
popust
 
6 %
Kraljevstvo božje u vama
 
 
 
170,00 kn
Kćeri Rima
 
 
 
69,00 kn