Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Knjiga o spoznaji - Pronalaženje vlastitog puta prema slobodi

Autor:Osho Rainesh
Izdavač:Leo-Commerce
  • Zagreb
  
Preveo:Dolores Jovanović
ISBN:978-953-218-623-9
Format:18
Uvez:tvrdi
Broj stranica:    320
Godina izdanja:    2018
Napomena:    novo!
 

 
Cijena:  21,24 €160,03 kn
Popust:  4,12 € 31,04 kn (19%)
  
Vaša cijena:  17,12 €128,99 kn
 
 
 
Knjiga o spoznaji
 
Knjiga o spoznaji

Put prema slobodi pun je pitanja i nesigurnosti. Je li zaista moguće spoznati tko smo? Imaju li naši životi smisao ili smo tek slučajno tu? Čime bismo trebali pridonijeti? Što bismo trebali postati, stvoriti, podijeliti s drugima?

Osho, jedan od najprovakativnijih mislilaca našega doba, poziva nas u Knjizi o spoznaji da spoznamo naš svijet i sebe same na jedan novi, radikalan način.

Prvi korak prema spoznaji, kaže, je sumnja i preispitivanje svega onoga u što su nas učili da vjerujemo. Bezbrojni ljudi su nam cijeloga života prenosili takozvane istine - vjerovanja koja smo prihvatili bez razmišljanja. Tek kroz preispitivanje naših vjerovanja, pretpostavki i predrasuda možemo početi otkrivati svoj jedinstveni glas i ukloniti sve podjele, i one vanjske i unutarnje. Kad jednom otkrijemo svoje autebtično ja, možemo prigliti sve aspekte ljudskog iskustva — od ovozemaljskih užitaka koji karakteriziraju Grka Zorbu, do svjesnosti i spokaja Gautame Buddhe. Možete postati cjelina i živjeti u potpunosti, spremni s kreativnošću i suosjećanjem odgovoriti na religiozne, političke i kulturne podjele kojima je sada zaraženo naše društvo. U ovoj revolucionarnoj knjizi Osho identificita, razvezuje i na kraju pomaže odvezati čvorove straha i nerazumijevanja koji nas ograničavaju - ostavljajući nas slobodnima da otkrijemo i pronademo svoj vlastiti put prema slobodi. Sumnjajte — jer sumnja nije grijeh, sumnja je znak naše inteligencije. Niste odgovorni nijednoj državi, nijednoj crkvi, nijednom Bogu. Odgovorni ste samo za jednu stvar - samospoznaju. Ispunite li tu odgovornost, čudo je u tome što ćete bez ikakvog napora moći ispuniti i sve druge odgovornosti. U trenutku kad doprete do svoga bića, dogodit će se revolucija, radiklano će se promijeniti vaš cijeli pogled na život. Počet ćete osjećati novu odgovornost - ne kao nešto što morate učiniti, ne kao dužnost koju treba obaviti, već kao užitak.

Pošalji upit za knjigu:
Knjiga o spoznaji

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Knjiga o spoznaji

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!