Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Lavica može i zna biti sretna zbog drugoga - Edukativna slikovnica sa savjetima za roditelje

Autor:Tatjana Gjurković
Izdavač:Evenio
  • Zagreb
  
Format:22
Uvez:meki
Broj stranica:    20
Godina izdanja:    2017
Drugi autori/prevoditelji:    Tea Knežević
Napomena:    2+
 
 
Cijena: 6,50 €48,97 kn
  
 
Artikla trenutno nema na skladištu!
Pošaljite nam upit za knjigu
 
 
Lavica može i zna biti sretna zbog drugoga
 
Lavica može i zna biti sretna zbog drugoga

Emocija seće: Osjećaj sreće kod djece

Sreća je jedna od nekoliko osnovnih emocija. Ona podrazumijeva ugodno emocionalno stanje koje se često veže uz osjećaj slobode, zadovoljstva, sigurnosti, unutarnjega mira, a može se javiti zbog brojnih razloga. Sve emocije, pa tako i sreća, najčešće traju kratko, dok se njihovo održavanje postiže razmišljanjem o situaciji koja je određenu emociju potaknula.  Što učiniti kada je dijete sretno? Kada je dijete sretno, najbolja stvar koju roditelj može učiniti jest da se opusti i pokuša razumjeti i osjetiti djetetovu sreću. Naime, sreća je emocija koja traži da ju podijelimo s drugom osobom. Tako se naš osjećaj sreće dopunjuje, širi i produljuje.

Serija se sastoji od sljedećih naslova:

Lavica može i zna biti sretna zbog drugoga

Ova slikovnica djeci ukazuje na to koliko je za našu sreću i emocionalnu dobrobit važno da se znamo i možemo veseliti zbog tuđih uspjeha, postignuća i tuđe sreće.

U slikovnici pratimo jednu malu lavicu koja je uspjela osjetiti koliko je sreća zarazna i kako se širi od osobe do osobe te nas ispunjava ugodom i zadovoljstvom.

Lisica je naučila da sreća stanuje u srcima

Djeca često sreću poistovjećuju s materijalnim stvarima, pa misle da će im igračke i slatkiši donijeti taj dobar osjećaj. No u ovoj slikovnici naučit će da sreća nije u ničem izvan nas.

U slikovnici pratimo malenu lisicu koja voli dobivati i imati razne stvari, no djed će ju podučiti da osjećaj sreće i zadovoljstva zapravo dolazi iz našeg srca.

Hrčak osjeća da postoji tiha i smirena sreća

Kada su sretna, mala djeca to najčešće izražavaju motorički vrlo aktivno i energično. No vrlo je važno da se djecu poduči da postoji osjećaj sreće i zadovoljstva koji dolazi iznutra i koji je tih i smiren.

U slikovnici pratimo jednog malog hrčka kojem je mama pomogla da se na nekoliko minuta umiri, da zaklopi oči, duboko diše i pokuša osjetiti otkucaje svog srca.

Konjić sreću dijelit zna nakon truda i uspjeha

Mnoga djeca teško prihvaćaju pomoć odraslih u nekom pothvatu. No kada to učine, otvaraju svoje srce za učenje novih vještina, a mogu upoznati i osjećaj zajedničke, obiteljske sreće zbog nekog uspjeha.

U slikovnici pratimo konjića koji želi naučiti preskakati prepone te dozvoljava da mu u tome pomognu članovi obitelji. Kada uspije u svom naumu, svi zajedno dijele ogromnu sreću i ljubav.

Slikovnica ima i dodatak sa savjetima za roditelje koji će im pomoći da bolje razumiju ponašanje svoga djeteta te da mu pomognu da na prihvatljiv način izrazi svoje osjećaje.

Autorice: Tatjana Gjurković i Tea Knežević, magistre psihologije i terapeutkinje igrom

Ilustracije: Jelena Brezovec

Pošalji upit za knjigu:
Lavica može i zna biti sretna zbog drugoga

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Lavica može i zna biti sretna zbog drugoga

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Sva lica osjećaja
 
 
 
9,29 €70,00 kn
Slonicu je strah vikanja i kazne
 
 
 
6,50 €48,97 kn
Šest koraka u razvoju govora
 
 
17,92 €135,02 kn
17,12 €128,99 kn
popust
 
4 %
Psića je strah odlaska doktoru
 
 
 
6,50 €48,97 kn
Ovčicu je strah jer će dobiti brata
 
 
 
6,50 €48,97 kn