Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Međimurska priroda iz blata i zlata

 
Autor:Siniša Golub
  
Format:24
Uvez:meki
Broj stranica:    120
Godina izdanja:    2017
Drugi autori/prevoditelji:    Mihaela Mesarić, Davorin Mance
 
 
Cijena: 11,81 €88,98 kn
  
 
 
 
Međimurska priroda iz blata i zlata
 
Međimurska priroda iz blata i zlata

Na 120 stranica po prvi su puta predstavljena zaštićena područja i pojedinačna stabla Međimurske županije. Osamdesetak fotografija u boji zorno dočarava sve što je službeno zaštićeno i o čemu brine ustanova Međimurska priroda. Podnaslov knjige nadahnut je stihovima iz pjesme “Generacija” prekmurskog kantautora Vlade Kreslina, ali savršeno oslikava elemente od kojih je stvorena međimurska priroda: iz panonskog blata i dravskog zlata. Pogledajte boju Mure u bilo koje doba ili pak simboliku dravskog zlata, i sve će biti puno jasnije. Knjiga je dvojezična, hrvatsko-engleska, a tiskana je povodom 10-godišnjice rada Javne ustanove Međimurska priroda. Ponudu za kupnju knjige zatražite preko naših kontakt podataka. (Međimurska priroda)

Knjiga je to koja kroz fotografiju i stručni tekst na sažet, ali vrlo temeljit i izbalansiran način prikazuje sve one prirodne vrijednosti koje se u Međimurju službeno štite od 1963. do danas, pa i neke vrijednosti koje bi mogle biti zaštićene, ali zbog povijesnih prilika ipak nisu. U formi fotomonografije ta knjiga će zasigurno ispuniti svoje poslanje – djelovat će na svijest i savjest njezinih čitatelja. Naime, poznato je da slika na ljude može djelovati vrlo snažno, a kada govorimo o vrijednosti prirodne baštine, koji je bolji način da se probudi svijest o vrijednosti nego putem estetski oblikovane slike.

Veliku većinu od 80 reproduciranih fotografija snimio je Davorin Mance, neke su dokumentarnoga karaktera, neke su umjetničke, no sve ih povezuje vrhunska kvaliteta. Dr. sc. Mihaela Mesarić svoj je glavni doprinos dala kroz stručne tekstove koje je jezično i sadržajno prilagodila za širu publiku. Mr. sc. Siniša Golub, koji je idejni začetnik toga uspješnog projekta, uredio je izdanje sadržajno i uravnotežio omjer slike, teksta i grafike majstorstvom koje posjeduju oni rijetki koji znalački rade svoj posao i ujedno ga vole.

Pošalji upit za knjigu:
Međimurska priroda iz blata i zlata

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Međimurska priroda iz blata i zlata

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!