U ovom izdanju, opremljenom brojnim ilustracijama i vrhunskim fotografijama začinskog bilja, objašnjava se morfološka i mikroskopska analiza začina, te važnost takvih vrsta analiza u praksi.
Morfološkom i mikroskopskom analizom provjerava se identitet, čistoća i kakvoća začina. Morfološki pregled deklariranog začina važan je ne samo za rad na terenu, u uvoznim lukama i carinarnicama, nego je potreban i za rad u kontrolnim analitičkim laboratorijima. Morfološka analiza obuhvaća ispitivanje identiteta na osnovi morfoloških obilježja, promatranjem vanjskog izgleda, oblika i boje začina. Mikroskopskom se analizom na mikroskopskom preparatu pronalaze strukturni detalji ili skupine stanica, tipični za ispitivani uzorak začina.
Bogato ilustriran priručnik za sve one koji imaju potrebu za morfološkom i mikroskopskom anaizom začina, kojom se provjerava identitet, čistoća i kakvoća začina.
Danica Kuštrak autorica je knjige o začinima i njihovoj analizi - Morfološka i mikroskopska analiza začina.
Knjiga je nova.