Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Naši preci

Autor:Italo Calvino
Izdavač:Sveučilišna naklada Liber
  • Zagreb
  
Preveo:Nada Šoljan
Format:23
Uvez:tvrdi
Broj stranica:    447
Godina izdanja:    1982
Napomena:    Knjiga je u dobrom stanju.
 
 
Cijena: 59,00 kn
  
 
Artikla trenutno nema na skladištu!
Pošaljite nam upit za knjigu
 
 
Naši preci
 
Naši preci

"Htio sam stvoriti trilogiju o iskustvima ostvarivanja ljudskog bića: u Nepostojećem vitezu ostvarivanje postojanja, u Raspolovljenom viskontu težnju za potpunošću izvan osakaćenja nametnutih od društva, u Barunu penjaču put prema ne-individualističkoj potunosti koju treba ostvariti pomoću individualnog samoodređenja: dakle tri stupnja približavanja slobodi. A u isto vrijeme htio sam da to budu tri, kako se to kaže, otvorene priče koje prije svega postoje kao priče, logičnim slijedom njihovih slika, no čiji pravi život započinje u nepredvidivoj igri pitanja i odgovora pobuđenih u čitaocu."

Vitez koji ne postoji nam priča priču o vitezu koji je svoje dužnosti vršio samo snagom svoje volje, iako je  oklop u kojemu se nalazio bio potpuno prazan. Raspolovljeni viskont je pripovijest o viskontu koji je bio raspolovljen po dužini. Svaka od novonastalih polovica je nastavila živjeti zasebno, a stvar je u tome da je  jedna bila dobra a druga zla. Barun penjač govori o jednom mladom barunu koji je iz protesta prema svojoj obitelji i društvenim konvencijama otišao živjeti na drveće da više nikad s njega ne siđe. Zvuči zanimljivo?
Vjerujte da jest!
Ako ste bili u problemima boreći se sa strukturom najpoznatijeg Calvinovog romana Ako jedne zimske noći  neki putnik, ne dajte se obeshrabriti. Ovo je sasvim drugačija knjiga koja ima normalan početak, sredinu i kraj, a užitak čitanja je zagarantiran.

Pošalji upit za knjigu:
Naši preci

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Naši preci

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Žuti neveni
 
 
 
40,00 kn
Žudnja za životom
 
 
 
79,00 kn
Žudnja za ljubavlju. Rodoljublje
 
 
 
79,00 kn
Zov divljine
 
 
 
30,00 kn
Zločin i kazna
 
 
 
99,00 kn