Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Enciklopedija Hrvatskog Zagorja

 
Autor:Antun Vujić (gl. Urednik)
  
Format:34
Uvez:tvrdi s ovitkom
Broj stranica:    988
Godina izdanja:    2017
Drugi autori/prevoditelji:    Dubravka Rakoci, likov. ured.
 

 
Cijena:  59,73 €450,04 kn
Popust:  11,95 € 90,04 kn (20%)
  
Vaša cijena:  47,78 €360,00 kn
 
Artikla trenutno nema na skladištu!
Pošaljite nam upit za knjigu
 
 
Enciklopedija Hrvatskog Zagorja
 
Enciklopedija Hrvatskog Zagorja

Enciklopedija Hrvatskoga zagorja novo je enciklopedijsko izdanje u nakladi Leksikografskoga zavoda Miroslav Krleža. Projekt regionalne enciklopedije posvećene Hrvatskomu zagorju Leksikografski je zavod pokrenuo na poticaj i uz potporu Krapinsko-zagorske županije.

Enciklopedija Hrvatskoga zagorja obuhvatila je 1947 natuknica odnosno približno 1000 stranica, što odgovara opsegu nekoliko opsežnih monografskih izdanja i to različite tematike. Raspon obrađenih pojmova tematski se kreće od geologije i arheologije, obuhvaća prirodoslovna obilježja regije, podatke o naseljima i stanovništvu, etnografska i jezikoslovna obilježja, obavijesti o kulturnome stvaralaštvu i postignućima, bogatoj umjetničkoj i spomeničkoj baštini, nakladništvu i prosvjeti, politici i gospodarstvu te seže sve do sporta i zabave.

Iz predgovora izdvajamo:
… Hrvatsko zagorje, ma kako bilo omeđeno, nedvojbeno je područje s jasno izraženim identitetom te po mnogim obilježjima poseban i jedinstven kraj. Zemljopisno, to je gusto napučeno područje specifičnoga reljefa, obilježenoga mnogobrojnim gorama i goricama. Jezično, srce je kajkavskoga govornog područja. Bogato je i spomeničko nasljeđe … Enciklopedija Hrvatskoga zagorja obuhvatila je 1947 natuknica, odnosno približno 1000 stranica, što odgovara opsegu nekoliko opsežnih monografskih izdanja i to različite tematike. Raspon obrađenih pojmova tematski se kreće od geologije i arheologije, obuhvaća prirodoslovna obilježja regije, podatke o naseljima i stanovništvu, etnografska i jezikoslovna obilježja, obavijesti o kulturnome stvaralaštvu i postignućima, bogatoj umjetničkoj i spomeničkoj baštini, nakladništvu i prosvjeti, politici i gospodarstvu te seže sve do sporta i zabave....

Pošalji upit za knjigu:
Enciklopedija Hrvatskog Zagorja

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Enciklopedija Hrvatskog Zagorja

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!