Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Petzova statistika - Osnove statističke metode za nematematičare

Autor:Boris Petz
Izdavač:Naklada Slap
  • Zagreb
  
Format:25
Uvez:tvrdi
Broj stranica:    700
Godina izdanja:    2012
Drugi autori/prevoditelji:    Vladimir Kolesarić, Dragutin Ivanec
 
 
Cijena: 47,78 €360,00 kn
  
 
Artikla trenutno nema na skladištu!
Pošaljite nam upit za knjigu
 
 
Petzova statistika
 
Petzova statistika

U uvodnom dijelu, objašnjavajući svoj pristup statistici, profesor Petz ističe kako je i sam nematematičar i kako je “metodom vlastite kože” stjecao iskustva s osnovnim teškoćama s kojima se nematematičari susreću u najvećem broju statističkih tekstova. Kasnije je, kao profesor, u nastavi imao prilike godinama pratiti kod drugih ljudi različite vrste teškoća s kojima se bore nematematičari u susretu sa statistikom. I zato je teškoće ove vrste nastojao prebroditi na najbezbolniji način služeći se – što je više bilo moguće – logičkim zaključivanjem i praktičnim primjerima.

Kako je profesor Petz shvaćao statistiku samo kao sredstvo kojim se u nekoj struci dolazi do sažetih podataka i kako se zaključuje na temelju statističkih podataka, izvrsno pokazuje njegovo poglavlje o zaključivanju u statistici (u ovom udžbeniku to je 22. poglavlje). Svatko tko koristi statistiku, bilo u stručnom bilo u znanstvenom radu, trebao bi dobro proučiti i to poglavlje.

Od posljednjih promjena i dopuna koje je on sam unio prošlo je više od 10 godina. Statistika, čak i ova temeljna, razvija se i ima inovacija, pa je bilo korisno dopuniti Petzovu knjigu tim novijim sadržajima, ali pritom zadržati što je najviše moguće sve odlike Petzova načina prezentiranja statističkog materijala.

Novo: dio knjige u kojem se objašnjava provođenje statističkih obrada u programu SPSS (Statistics Package for the Social Sciences) koji je jedan od najčešće korištenih računalnih programa u društvenim znanostima.

Pošalji upit za knjigu:
Petzova statistika

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Petzova statistika

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!