Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Pino uči govoriti (slikovnica 0+, kartonka)

Autor:Marta Galewska-Kustra
Izdavač:Planet Zoe
  • Zagreb
  
Preveo:Marija Jelaska
Format:22x25 cm
Uvez:tvrdi
Broj stranica:    40
Godina izdanja:    2018
Drugi autori/prevoditelji:    ilustrirala Joanna Klos ,Marija Jelaska
Napomena:    slikovnika-kartonka
 
 
Cijena: 17,92 €135,02 kn
  
 
Artikla trenutno nema na skladištu!
Pošaljite nam upit za knjigu
 
 
Pino uči govoriti (slikovnica 0+, kartonka)
 
Pino uči govoriti (slikovnica 0+, kartonka)

Pino uči govoriti je knjiga koja djeci pomaže napraviti prve korake u govoru, najmlađima (6+ mjeseci) i onima sa zakašnjelim razvojem govora. 40 stranica, cijela je knjiga kaširana od kartona (čvrste stranice), zaobljeni rubovi, format 22 x 25 cm, ilustrirano u boji, nakladnik: Planet Zoe 2018

Prvi dio Pinovih zgoda usredotočuje se prvenstveno na oponašanje zvukova (onomatopeje) i samoglasnike koje bi trebali upotrebljavati već i jednogodišnjaci.

Kako je osmišljena ova slikovnica… I zašto tako jednostavno?

Zgode Pina i njegove vesele obitelji jezično su i likovno namjerno prikazane na najjednostavniji mogući način. Kod poticanja razvoja govora u najmlađih ne radi se o čitanju dugih tekstova, nego o zajedničkom pripovijedanju, vrlo jednostavnim rečenicama, o onome što prikazuje slika, te postavljanju jednostavnih pitanja koje se odnose na ilustracije. Tekstovi u ovoj knjizi pisani su tako da bismo jednostavnim rečenicama opisali što vidimo na slikama. U zapisima onomatopeja na ilustracijama namjerno nisu korišteni interpunkcijski znakovi. Zahvaljujući tome dijete vizualno pamti onomatopeju, što pomaže u prvim koracima učenja čitanja.

Kako koristiti ovu knjigu za poticanje razvoja govora u djeteta?

Čitajući jednostavne tekstove koji se nalaze na ilustracijama istovremeno prstom pokazujemo predmete i osobe o kojima govorimo. Možemo također preskočiti čitanje teksta i slobodno razgovarati s djetetom o osobama i životinjama koje se pojavljuju u danoj zgodi. Potičemo ga da ponavlja zvukove koje one ispuštaju. Pokazujući prstom predmet, postavljamo pitanja: "Tko je to?", "Što je to?", "Što radi?", "Tko govori?". Potičemo ga da odgovara na pitanja i dajemo mu dovoljno vremena za to. Ako ima poteškoća s time, kažemo mu kako se glasa krava, kako rade škare, itd. Pokazujemo mu predmete o kojima upravo pričamo i potičemo ga da ih sâmo pokazuje, pitajući: "Gdje je?" (npr. mačka).

Što izbjegavati tijekom igranja ovom knjigom?

Nikako ne smijemo dijete prisiljavati da ponavlja glasanja i zvukove, koriti ga i govoriti: „Ponovi!“. Moramo mu dati dovoljno vremena da to sâmo poželi učiniti. Također ne smijemo očekivati da sve ispravno izgovara. Pojedini glasovi stvarat će mu još uvijek teškoće. Postoji velika vjerojatnost da će dobro izgovoriti „pi, pi“ i „mu“, ali možda će teže izgovarati „ru, ru“ ili „zvrn, zvrn“. Mališana također nećemo obasipati dodatnim dugim pričama o sadržaju ilustracija. Imajte na umu da se radi o djetetu koje još nije progovorilo i koje tek razvija sposobnost razumijevanja govora.

Na što paziti tijekom igranja ovom knjigom?

Obratite pažnju je li dijete zainteresirano za rad s knjigom, gleda li u ono što pokazujete i uspijeva li samostalno pokazivati prstom predmete u želji da ih pokaže vama. Važno je da pokušava ponavljati onomatopeje i imenovati predmete. Ne primijetite li takvo ponašanje, posavjetujte se s logopedom.

Pošalji upit za knjigu:
Pino uči govoriti (slikovnica 0+, kartonka)

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Pino uči govoriti (slikovnica 0+, kartonka)

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Priča s Jytlandskih prudova
 
 
 
10,49 €79,04 kn
Pino sastavlja rečenice (slikovnica 2 - 3+ godine, kartonka)
 
 
17,92 €135,02 kn
16,59 €125,00 kn
popust
 
7 %
Pino na ljetovanju (slikovnica 3-6 godina,  kartonka)
 
 
17,92 €135,02 kn
16,59 €125,00 kn
popust
 
7 %
Fantastično sjajne žene koje su promijenile svijet (slikovnica)
 
 
 
7,83 €59,00 kn