Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Poticanje djece prema odgojnoj metodi Marije Montessori - Priručnik za odgojitelje i roditelje

Autor:Claudia Schafer
Izdavač:Golden marketing - Tehnička knjiga
  • Zagreb
  
Preveo:Bojan Bilić
ISBN:978-953-212-451-4
Format:27
Uvez:meki
Broj stranica:    134
Godina izdanja:    2015
Napomena:    priručnik
 

 
Cijena:  150,00 kn
Popust:  15,00 kn (10%)
  
Vaša cijena:  135,00 kn
 
Artikla trenutno nema na skladištu!
Pošaljite nam upit za knjigu
 
 
Poticanje djece prema odgojnoj metodi Marije Montessori
 
Poticanje djece prema odgojnoj metodi Marije Montessori

Claudia Schäfer njemačka je Montessori pedagoginja, pedagoška savjetnica i autorica, istaknuta europska stručnjakinja za odgoj djece prema programu Montessori te članica njemačke krovne Montessori udruge Montessori Dachverband Deutschland.

Marija Montessori (1870. – 1952.), talijanska liječnica i pedagoška reformatorica, razvila je pedagošku metodu poznatu u prvom redu u vrtićima i osnovnim školama. Bila je čvrstog uvjerenja da su djeca već od najranije dobi osjetljivija za najrazličitije vanjske utjecaje. Montessori metoda bazira se na oblikovanju djeci primjere okoline kojom bi se poticali dječji unutarnji potencijali, propitujući mogućnosti oblikovanja djeci primjerene okoline u kojoj se svako dijete može optimalno razvijati u skladu sa ‘svojom osobnošću, mogućnostima i ritmom’.

Priručnik ‘Poticanje djece prema odgojnoj metodi Marije Montessori’ namijenjen je odgojiteljima i roditeljima prilikom odgoja djece u najranijoj dobi do tri godine života. U ovom razdoblju djeca ’profinjuju sva svoja osjetila i pokrete, čime se njihov mozak strukturira u inteligentan misaoni organ’ što uvjetuje potrebu za kvalitetnim odgojnim metodama. Autorica je priručnik bazirala na temelju analize odgoja i obrazovanja na području Njemačke, čijem odgojno-obrazovni sustavu nedostaje kvalitetan program kojim bi se obuhvatio odgoj djece najranije dobi.

Uprvom dijelu knjige prezentirani su osoba i djelo Marije Montessori te opisan razvoj djece do treće godine, njihovih potreba i interesa. Drugim dijelom obuhvaćene su praktične ideje za oblikovanje djeci primjerene okoline u jaslicama i predškolskim ustanovama – okoline ‘u kojoj odgojiteljice malenu djecu prate s poštovanjem i razumijevanjem, u kojoj se podupire njihova prirodna želja za kretanjem i u kojoj mogu upoznavati svijet svim svojim osjetilima’. Program je koncipiran prema precizno određenoj dobi djece, a svaka navedena vježba sadrži opis, navod potrebnog materijala, prikaz tijeka aktivnosti, mogućnost varijacija te definiciju krajnjeg cilja. Publikacija sadrži fotografije adekvatno oblikovanog prostora, materijala za vježbanje te djece tijekom Montessori aktivnosti.

Pošalji upit za knjigu:
Poticanje djece prema odgojnoj metodi Marije Montessori

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Poticanje djece prema odgojnoj metodi Marije Montessori

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Skrb za dijete i poticanje ranog razvoja djeteta u Republici Hrvatskoj
 
 
 
95,00 kn
Seksualno zlostavljanje djece u Europi
 
 
100,00 kn
80,00 kn
popust
 
20 %
Nasilje u školama
 
 
60,00 kn
50,00 kn
popust
 
17 %
Dijete i senzorna integracija
 
 
190,00 kn
170,00 kn
popust
 
11 %