Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Prava manjina u Europi - pregled djelatnosti i standarda Vijeća Europe

Autor:Patrick Thornberry
Izdavač:Ibis grafika
  • Zagreb
  
Preveo:Alemka Vrcan
ISBN:978-953-6927-39-5
Format:24
Uvez:tvrdi
Broj stranica:    642
Godina izdanja:    2008
Drugi autori/prevoditelji:    Maria Amor ,Alemka Vrcan
 

 
Cijena:  300,00 kn
Popust:  50,00 kn (17%)
  
Vaša cijena:  250,00 kn
 
 
 
Prava manjina u Europi
 
Prava manjina u Europi

Pristupanje država Istočne i Srednje Europe europskim organizacijama i snažan učinak globalizacije povećali su opseg pitanja manjina. Primjerice, migracije s drugih kontinenata u Europi stvorile su stalno nastanjeno stanovništvo koje se kulturološki i etnički razlikuje od većinskih kultura i "tradicionalnih" manjina. Takva situacija traži političke odgovore uključujući stvaranje normativnih okvira i pripremu mehanizama nadzora.
U knjizi se daje pregled i evaluacija glavnih standarda i mehanizama stvorenih pod okriljem Vijeća Europe i ostalih međunarodnih organizacija. Najvažnije stajalište usredptočeno je na prirodu i raspon izazova kojega pred jednu organizaciju postavlja "etničko pitanje". Rad posebice ispituje neke od glavnih pravnih instrumenata Vijeća Europe: Europsku konvenciju o ljudskim pravima, Okvirnu konvenciju za zaštitu nacionalnih manjina i Europsku povelju o regionalnim i manjinskim jezicima. U radu se revidiraju aktivnosti nadzora u različitim državama članicama i nečlanicama, prije i nakon njihovog stupanja u članstvo Vijeća Europe. Detaljno je obrađen poseban slučaj Roma/Cigana, manjine bez "matične države".
Ovaj rad bit će zanimljiv akademskoj zajednici, vladama, nevladinim organizacijama koje se bave manjinama, studentima i svima onima koji važnost zaštite prava manjinskih skupina smatraju važnim korakom prema većoj stabilnosti u Europi.

Pošalji upit za knjigu:
Prava manjina u Europi

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Prava manjina u Europi

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!