Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Rano poticanje djece usporena govorno-jezičnog razvoja (edukativni film) (DVD)

Autor:Renata Rade
Izdavač:Fo Ma
  • Zagreb
  
Godina izdanja:    2016
Drugi autori/prevoditelji:    Silva Jug
Napomena:    DVD, film, 35 min
 
 
Cijena: 99,00 kn
  
 
Artikla trenutno nema na skladištu!
Pošaljite nam upit za knjigu
 
 
Rano poticanje djece usporena govorno-jezičnog razvoja (edukativni film) (DVD)
 
Rano poticanje djece usporena govorno-jezičnog razvoja (edukativni film) (DVD)

 
Autorice Renata Rade i Silva Jug, logopedi Poliklinike Suvag, u 35 minutnom video zapisu ističu da je za poticanje govorno-jezičnog razvoja važno da između odraslih i djeteta bude obilje komunikacije i što više zajedničkih aktivnosti popraćenih govorom. U trenutcima druženja s djetetom valja oblikovati male govorno-motoričke igre koje mogu trajati 30-tak sekundi, ili pak 3 minute. Važno je da su zabavne i da pritom nude primjeren izbor jezičnih elemenata koje će dijete usvajati na najprirodniji način: komunikacijom i kretanjem. Potičući i same logopede na obogaćivanje postojećih terapijskih postupaka, autorice preporučuju upravo takve male govorno-motoričke igre kao jedan od oblika interakcije usmjeren na poticanje govorno-jezičnog razvoja. Time podupiru pravo djeteta na ranu logopedsku intervenciju i nužnost prilagođavanja terapijskih postupaka djetetovu emocionalnom i razvojnom statusu.

Film "Rano poticanje djece usporena govorno-jezičnog razvoja" nastao je snimanjem edukativnih seminara za roditelje i odgajatelje, a odnosi se na djecu mlađu od 4 godine čiji govorno-jezični razvoj teče usporeno. To su djeca koja obično progovaraju kasnije i govore manje od svojih vršnjaka, izražavaju se samo ograničenim brojem riječi, rabe kraće i jednostavnije rečenice od svojih vršnjaka, a mogu imati teškoća u razumijevanju jezičnih poruka, osobito pitanja. Često govore agramatično, a redoslijed riječi u rečenici može biti poremećen. Što se ranije počne s poticanjem govorno-jezičnog razvoja, to će dijete bolje napredovati.

Video kaseta je namijenjena roditeljima i odgajateljima jer upravo oni svojom ljubavlju, predanošću i međusobnom suradnjom svakodnevno stvaraju vedro ozračje i za djetetov govorno-jezični razvoj, poticajne okolnosti.

Sadržaj filma je podijeljen na dvadesetak poglavlja koja ističu one čimbenike koji potiču bolje sporazumijevanje i djetetov brži govorno-jezični razvoj. Prikazano je ukupno oko tridesetak malih govorno-motoričkih igara, od onih jednostavnijih, prikladnih za jednogodišnju i dvogodišnju djecu, do onih zahtjevnijih za trogodišnjake. Važniji odsječci igara često su prikazani usporeno ili popraćeni komentarima. Ugodna glazba u pozadini te prizori djece i odraslih u igri čine ovu kasetu ne samo poučnom nego i lakom za gledanje, kako djeci tako i odraslima.

Pošalji upit za knjigu:
Rano poticanje djece usporena govorno-jezičnog razvoja (edukativni film) (DVD)

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Rano poticanje djece usporena govorno-jezičnog razvoja (edukativni film) (DVD)

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Doktore, je li istina da trava čisti pluća
 
 
 
69,00 kn
Disleksija
 
 
 
70,00 kn
Budi zločesta i dobit ćeš sve što poželiš
 
 
 
40,00 kn